Üniversite tercih dönemi YKS kapsamında yakın zamanda tamamlandı. Toplamda 853 bin kontenjanla yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına dair beklenti devam ederken, ek tercih süreçleri de gündemin merak konusu oldu. İlk etapta bir üniversiteye yerleşme şansı bulamayan adaylar, ek tercih hakkını değerlendirecekler. Peki, YKS'nin ikinci tercih dönemi ne zaman? İşte 2023 YKS ek tercih süreçleri!

YKS EK TERCİH DÖNEMİ 2023 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

17-18 Haziran'da düzenlenen YKS'nin tercih süreci 27 Temmuz- 8 Ağustos aralığında tamamlanmıştı. YKS tercih sonuçlarının yakın zamanda duyurulması bekleniyor ve adayların kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarih aralığında alınacak. İlk tercih sürecinin ardından ek tercihlerin de başlatılması öngörülüyor.

YKS ek tercih kılavuzu 2023 2. tercihleri ne zaman başlıyor

YKS EK TERCİHLER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Kayıt dönemi sonlandığında boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye iletilmiş olacak. YKS 2023 sonuçlarına dayanarak yapılan ilk yerleştirmeler sonrasında dolmayan veya boş kalan kontenjanlara yönelik ÖSYM merkezi bir ek yerleştirme süreci başlatacak. Bu merkezi ek yerleştirme sürecinde, daha önce bir programa yerleştirilmiş adaylar ek tercih başvurusunda bulunamayacaklar.