Megakentte dün akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kuvvetli yağışla birlikte bazı ilçelerde sel meydana geldi. Yollar ve caddeler göle dönerken trafikte de bir hayli yoğunluk oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da zor anlar yaşadı. İstanbul’da etkili olan kuvvetli yağışla birlikte okulların durumu da merak konusu oldu. Öğrenciler ve veliler İstanbul’da okullar tatil edildi mi, Cuma günü okullar açık mı, kapalı mı sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, 29 Eylül Cuma İstanbul’da okullar tatil mi? 29 Eylül Cuma bugün okul var mı? İstanbul’da okullar açık mı? İstanbul Valiliği tatil açıklaması yaptı mı? İşte merak edilenler…

KUVVELİ YAĞIŞ ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul’da 28 Eylül 2023 Perşembe günü akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan ve akşama doğru etkisini artıran sağanak yağış bazı ilçelerde adeta hayatı felç etti. Yağışın Arnavutköy başta olmak üzere Başakşehir, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Silivri, Beşiktaş, Sultangazi, Şişli ve Kağıthane ilçelerinde yoğun bir şekilde etkili olduğu ve yağışla birlikte su baskınları meydana geldiği aktarıldı. Ekipler su baskınlarına müdahale etti.

İSTANBUL’DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından gözler okulların durumuna çevrildi. Yağış sonrasında Megakentte okulların tatil edilip edilmeyeceği merak edilmeye başlandı. İstanbul’da yaşayan öğrenciler ve veliler 29 Eylül 2023 Cuma günü okullar açık mı, tatil mi, değil mi sorularına yanıt aramaya başladı. İstanbul2da okulların tatil edildiğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.