2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni öğretim yılında alınan yeni kararlar ve güncel bilgilendirmelerle ilgili açıklamalar geliyor. MEB, 3 dersin sınav uygulamaları ile ilgili alınan yeni kararları duyurdu. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Dil derslerinin sınavları artık iki aşamada yapılacak. İşte detaylar….

SINAVLAR 2 AŞAMADA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sınavlarla ilgili önemli açıklamalar geldi. O 3 dersin sınavının artık iki aşamada yapılacağını aktaran MEB, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Dil derslerinin sınavlarının yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı şekilde yapılacağını duyurdu.

YAZILI VE UYGULAMALI SINAV OLACAK

Yeni eğitim yılında bazı değişikliklere giden ve yeni gelişmeleri detaylarıyla birlikte paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yabancı Dil bu 3 dersin sınavlarının artık yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacağını açıkladı. Belirtilen derslerin öncelikle yazılı sınavları yapılacak. Daha sonra ise her öğrenci için yeterli zaman ayıracak şekilde ders öğretmenleri tarafından öğrencilerin konuşma ve dinleme becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları gerçekleştirilecek. Bu 3 dersteki uygulamalı sınavlar öğrencilerin dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde yapılacak ve ayrı ayrı puanlanacak.