TFF, sosyal medya ve medya aracılığıyla ortaya çıkan kaos ortamını reddederek, Türk futbolunun geleceğine odaklanmanın önemine dikkat çekti. 

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Türk futbolunda uzun yıllardır çözülemeyen kronik sorunlara odaklandığımız ve Avrupa'da sportif başarılar elde ettiğimiz bu süreçte Trendyol Süper Lig'in henüz ikinci haftası geride kalmışken futbol ailemizin mensupları tarafından sosyal medya, yazılı basın ve televizyonlar aracılığıyla Federasyonumuzu ilgilendiren konularda yapılan, kaos ortamını körükleyen açıklamaları üzülerek takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Türk futbolunun marka değerini artırmayı ve adil rekabet koşullarını sağlamayı amaçlayan TFF, bir dizi önemli projeye imza atarak Türk futbolunu ileriye taşıma hedefinde kararlı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi, eğitim ve gelişim programları gibi projelerin yanı sıra yarı otomatik ofsayt sistemi gibi inovasyonların da Türk futbolunun rekabetini güçlendireceği belirtildi. 

TFF, kulüplerin başarılarını sürdürebilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, Türk futbolunun uluslararası alandaki marka değerini güçlendirmenin birinci öncelikleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca, futbolun paydaşlarının itibarına zarar verecek söz ve eylemlerde bulunanlara cezai yaptırımların uygulanacağını ve gereken hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini kamuoyuna duyurdu.