Akaryakıt fiyatlarına zam haberleri peş peşe gelmeye devam ederken geçtiğimiz günlerde benzine yapılan indirim araç sahiplerinin yüzünü güldürmüştü. Ancak bu indirim sevinci çok da uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Çünkü akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yolda. Hem de bu defa dev zam gelecek. Uluslararası Petrol fiyatlarında ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik devam ederken araç sahibini yıkacak Haber geldi. Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam yolda. Bu defa öyle bir zam geliyor ki motorinin litresi neredeyse 45 liraya çıkacak. Peki akaryakıta ne zaman zam geliyor? Akaryakıt fiyatları ne kadar olacak?

Son dönemlerde petrolle ilgili dünya genelinde kısıtlama kararları devam ediyor. Bir yandan Rusya Ukrayna Savaşı bir yandan da OPEC ülkelerinin üretimi azaltma kararları ile birlikte brent petrol fiyatları rekordan rekora koşuyor. Bu durum Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da yakından ilgilendiriyor. Aynı zamanda Türkiye'de döviz kurlarının da yükselmesi nedeniyle her geçen gün akaryakıta zam haberleri gelmeye devam ediyor. Az önce akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan İndirimin sevinci uzun sürmedi. Bu defa motorine zam haberi var. Hem de öyle böyle değil dekor bir zam gelecek.

akaryakitta-indirim-sevinci-kisa-surdu-okkali-zam-yolda-1-litresi-45-tlye-dayanacak-2

AKARYAKIT FİYATLARI DURDURULAMIYOR

Akaryakıt fiyatlarında hareketli hız kesmeden devam ediyor. Son 24 saat içinde Brent petrol fiyatları dalgalı seyrini sürdürürken hala 93 doların üzerinde duruyor. Bu nedenle Türkiye'de akaryakıt fiyatları için yeni bir zam beklentisi oluştu. Seçim öncesinde neredeyse 20 TL sınırında olan akaryakıt fiyatları seçim sonrası KDV ve ÖTV zammının da yapılması ile beraber iki katına yükselmişti. Ancak yeni zamlarla beraber akaryakıt fiyatları 45 liraya dayanacak.

akaryakitta-indirim-sevinci-kisa-surdu-okkali-zam-yolda-1-litresi-45-tlye-dayanacak-1

MOTORİNİN LİTRESİ 45 LİRAYA KADAR ÇIKACAK

Bugün İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı 36,66 Anadolu Yakası'nda 36,61 Ankara'da da yine 36,60 seviyelerinde satılıyor. İzmir'de ise benzinin litre fiyatı 37,37 TL'den işlem görüyor.

Motorin fiyatları ise bugün Avrupa Yakası'nda 40 lira 12 kuruş, Anadolu Yakası'nda 40 lira 06 kuruş, Ankara'da 40 lira 67 kuruş ve İzmir'de ise 40 lira 86 kuruştan satılıyor. Fakat yakın zamanda benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam daha bekleniyor. Bu zammının yapılması durumunda motorinin litre fiyatının 45 TL sınırına kadar dayanacağı tahmin ediliyor.

Sektör kaynaklarından verilen bilgilere göre Brent Petrol fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanmaması durumunda hafta içi hem benzine hem de motorine zam gelecek. Şu an için yapılacak zam miktarı açıklanmasa da motorinin litre fiyatının 45 TL sınırına dayanacağı tahmin ediliyor.