Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eylül ayının son günlerinde özellikle Marmara ve Ege bölgesi için sağanak yağış uyarıları yapmaya devam ediyor. Dün İstanbul sağanak yağışları teslim olmuş Başakşehir ve Küçükçekmece gibi ilçelerde sel felaketi yaşanmıştı. Mega Kent'te aşırı sağanak yağış nedeniyle Avrupa Yakası felç olurken meteorolojiden yeni bir uyarı daha geldi. MGM İstanbul'un da aralarında bulunduğu 35 il için şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre hava sıcaklığı Bugün 20 derece dolaylarına inecek. Ayrıca aralarında İstanbul Kocaeli Bursa İzmir ve Eskişehir'in de yer aldığı tam 35 ilde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

mgmden-35-il-icin-kritik-uyari-sokaga-cikarken-tedbirli-olun-2

12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli sağanak yağışın beklendiği 12 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu illerde yaşayan vatandaşların dışarı çıkarken tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda sarı kod verilen 12 il şöyle oldu:

İstanbul: 24

Kocaeli: 27

Balıkesir: 27

Bolu: 23

Bursa: 26

Kastamonu: 24

Sakarya: 26

Zonguldak: 21

Bartın: 25

Yalova: 22

Düzce: 25

Karabük: 25

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından İstanbul içinde kritik uyarı yapıldı. İstanbul'da yaşayan vatandaşların şiddetli yağış sırasında sel ve su baskını tehlikesi bulunan yerlerden uzak durmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların pazartesi gününe kadar devam edeceğini duyurdu.

mgmden-35-il-icin-kritik-uyari-sokaga-cikarken-tedbirli-olun-1

EKREM İMAMOĞLU CUMARTESİ GECESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul'da etkili olacak sağanak yağış için dün AKOM'da Bir açıklamada bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yağışların pazartesi gününe kadar süreceğini belirtirken özellikle Cumartesi’yi pazara bağlayan gece vatandaşların tedbirli olmaları istedi.