Son dakika haberi… Ekim ayının gelmesine sadece saatler kala zam haberleri gelmeye başladı. Ekim ayının ilk zammı ise elektrik faturalarını oldu. 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektriğe zam geliyor. Sabah saatlerinde elektrik zammı son dakika olarak duyuruldu.

Ekonomik koordinasyon kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığından Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirildi. Toplantıda ekim ayı öncesinde ekonomiye dair Yeni kararlar alınırken aynı zamanda zam kararları da çıktı. Ekim ayında ilk zam haberi elektrik faturalarına geliyor. Sabah saatlerinde son dakika duyurusu yapıldı. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere elektriğe zam uygulanacak.

ELEKTRİĞE 1 EKİM'DE OKKALI ZAM GELİYOR

Uzmanlar uzun süreden beri Kış ayları için uyarı yapıyor. Yaz aylarının sıcak ve kurak geçmesi sonrası kış aylarında soğuk ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların gündeminde ise kış aylarında yükselecek olan faturalar var. Elektrik ve doğalgaz maliyetini hesaplamaya başlayan vatandaşlara şok edecek bir haber daha geldi. Ekim ayının ilk zammı bu sabah saatlerinde duyuruldu. Ekonomi koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda elektriğe yüzde 20 zam gelecek.

ELEKTRİK ZAMMI KONUTLAR İÇİN GEÇERLİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dün Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında ekonomik koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.com toplantıda elektriğe yüzde 20 zam kararı da alındı. Ancak söz konusu zam kararını sadece Sanayi ve ticarethane abonelerine geçerli olduğu öğrenildi. Şu anda konutlar için alınan bir zam kararı bulunmuyor.

elektrige-zam-son-dakika-aciklandi-1-ekimde-yuzde-20-zam-geliyor-1

1 EKİM'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Sanayi ve ticarethane aboneleri için alınan zam kararı 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak. Konutlara herhangi bir zam yapılmaması durumunda Mesken abonesi için 100 kilowatt tüketim Bedeli 150 TL olmaya devam edecek. Sanayi ve ticarethanelerde gelen %20'lik zammın ise resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.