Paris Saint-Germain'den Suudi Arabistan kulüplerinden Al Hilal'e transfer olan Neymar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, Brezilyalı oyuncunun transferini resmi olarak duyurdu. 2 yıllık sözleşmeye imza atan Neymar, Al Hilal formasıyla sahaya çıkacak. 

Al Hilal'in yeni transferi Neymar, takımın 10 numaralı formasını giyecek. Brezilyalı yıldız, yeni takımıyla sahada özgürce hareket edip yaratıcılığını sergilemeye hazırlanıyor. 

Suudi Arabistan'daki 2 yıllık sözleşmesi sürecinde, Neymar'ın elde edeceği kazanç dudak uçuklatıyor. İddialara göre, bonuslarla birlikte 300-400 milyon euroya ulaşabilecek olan bu anlaşma, futbol dünyasının mali çehresine yeni bir boyut katıyor. 

31 yaşındaki futbolcu, Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesinin 2025'teki sona erişine kadar kariyerine Al Hilal'de devam edecek. 60 milyon euro değerindeki oyuncu, geçtiğimiz sezon 29 resmi maçta forma giydi. Bu maçlarda 18 gol kaydederken, takım arkadaşlarına 17 asist sağladı. 

Neymar, transferinin ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa'da birçok başarıya imza attım ve unutulmaz anlar yaşadım. Ancak her zaman dünya çapında bir oyuncu olma hedefiyle kendimi sınamak istedim. Yeni bir sayfa açmak ve Suudi Arabistan Ligi'nde oynamak benim için büyük bir fırsat. Burada yeni bir tarih yazmak istiyorum" sözleriyle kararının arkasında durdu. 

Editör: Öznur Tekeli