Tom Cruise'un başrol oyuncusu ve ortak yapımcısı olduğu "Görevimiz Tehlike" (Mission: Impossible) serisi, dünya genelinde büyük bir ilgi ve popülariteye sahip. 

"Görevimiz Tehlike" serisi, dijital platformların ısrarlarına rağmen sinema salonlarındaki üretimine devam eden başarılı bir örnek olarak ön plana çıkıyor. Serinin yedinci filmi olan "Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma," merakla beklenen ilk bölümüyle 14 Temmuz tarihinde sinema salonlarında vizyona girdi. 

Türkiye'de büyük bir ilgiyle karşılanarak şu ana kadar 176.292 kişi tarafından izlendi. 291 milyon dolarlık yüksek bütçesiyle çekilen film, dünya genelindeki sinema severlerden büyük ilgi görmeye devam ediyor ve an itibarıyla 376.260.809 dolarlık küresel bir hasılat elde etti. 

"Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma'nın ikinci bölümü, 28 Haziran 2024 tarihinde sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak. 

Filmin ikinci bölümün bir kısmı İstanbul'da çekilmesi planlandı. Geçtiğimiz pazar günü, ünlü film yönetmeni Christopher McQuarrie, geniş bir ekiple birlikte İstanbul'un Tarihi Yarımada bölgesinde çekim mekânı arayışı için incelemelerde bulundu. 

Christopher McQuarrie, 'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' filminin çekim mekanları arasında değerlendirmek üzere Kapalıçarşı'yı inceledi. İlk incelemelerin ardından Kapalıçarşı'nın film için uygun bir mekân olduğuna karar verdi. Ancak ne yazık ki, iki gün sonra bu kararından vazgeçti. 

Filmin Çekimleri Sızdırıldı

Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren bir esnafın dükkanının güvenlik kameralarına ait kayıtların sosyal medyaya sızdırılması, Hollywood yapımı 'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' filminin ikinci bölümünün İstanbul çekimlerini yapmaktan vaz geçmesine sebep oldu. Yönetmen Christopher McQuarrie'ın yaptığı gizlilik sözleşmesinin ihlal edilmesi sebebiyle çekimler iptal edildi. 

Pazar günleri ziyaretçilere kapalı olan İstanbul'un ünlü Kapalıçarşı'sı, "Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma" film ekibine özel olarak açıldı. Çarşı yönetimi tarafından belirlenen birkaç kişi, gizlilik sözleşmesi çerçevesinde McQuarrie ve ekibine eşlik etti.