Başrolünde İsmail Hacıoğlu'nun yer aldığı ve yönetmenliğini ödüllü yönetmen Yüksel Aksu'nun üstlendiği film için Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'dan izin alınmadığı ortaya çıktı. İlkim Karaca, çekimlerin durdurulması için yasal yollara başvurdu. 

İlkim Karaca'nın avukatı Eda Salman tarafından mahkemeye sunulan 8 sayfalık dilekçede, İlkim Karaca'nın merhum Cem Karaca'nın beşinci ve son eşi olduğu, yasal mirasçısı ve menajeri olduğu belirtildi. Dilekçede, yapımcıların Cem Karaca'nın hayatını konu alan filmi izinsiz çektiği ve böylece kişilik haklarını ihlal etme tehlikesinin bulunduğu vurgulandı. Ayrıca film için senaryo desteğinin, Cem Karaca ve İlkim Karaca'nın ihtilaf içinde olduğu kişilerden alındığına dikkat çekildi. 

İlkim Karaca, Cem Karaca'nın hayatını en doğru şekilde anlatabilecek en önemli kaynak olduğunu ve eşi olarak onun hayatını anlatma yetkisine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca film için izin alınmamasının, Cem Karaca'nın son eşi ve yasal mirasçısı olarak sahip olduğu hakları ihlal ettiğine vurgu yapıldı. 

İlkim Karaca, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Cem Karaca'nın hayatını anlatacak film için kendisinden izin alınmadığını ve bu nedenle yasal haklarını kullanmak zorunda kaldığını açıkladı. Ayrıca destek veren herkese teşekkürlerini iletti.