Dağıtım firması Warner Bros'un açıklamasına göre dünya genelinde 1,03 milyar dolarlık bilet satışıyla büyük bir başarı elde etti. Filmin yönetmeni Greta Gerwig, bu muhteşem gişe başarısıyla sinema tarihinde en yüksek hasılat elde eden kadın yönetmen olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. 

Başroldeki oyuncular Margot Robbie ve Ryan Gosling'in Barbie ve Ken karakterlerini canlandırdığı film, ABD'de 459 milyon dolar ve uluslararası alanda 572 milyon dolar olmak üzere toplamda 1,03 milyar dolarlık hasılat kazandı. Box Office Türkiye verilerine göre ülkemizde de şu ana kadar 101,6 milyon TL'lik gelir elde etti. 

Barbillion Benzetmesi 

Gerwig'in rekoru, tek bir kadın yönetmenin çektiği filmleri içermekte. Jennifer Lee'nin ortak yönetmenliğini üstlendiği "Frozen" ($1.3 milyar) ve "Frozen 2" ($1.45 milyar) ile Anna Boden'in ortak yönetmeni olduğu "Captain Marvel" ($1.1 milyar) adlı üç film, hala Barbie filmi önünde yer alıyor. 

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı Barbie filmi, oyuncak bebeğin ve yakın arkadaşı Ken'in gerçek dünyada kendi kimliklerini bulma serüvenini merkezine alıyor. Warner Bros, bu eğlenceli yapımı Barbie ile İngilizce'de "milyar" anlamına gelen "billion" kelimesinin birleşiminden türetilen "Barbillion" ifadesiyle tanımladı. 

Pandemi sürecinin ardından sadece beş film, toplamda bir milyar dolarlık gişe hasılatına ulaşmayı başardı. Bu özel beşli arasında, bu yıl vizyona giren "Super Mario Brothers Movie", "Spider-Man: No Way Home", "Top Gun: Maverick", "Jurassic World Dominion" ve "Avatar" devam filmi bulunuyor. 

Aynı gün vizyona giren Barbie filmi ile Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer filmi arasında ilginç bir karşılaştırma yapılıyor. Oppenheimer filmi ise ilk atom bombasının geliştirilme sürecini ele alıyor. 

İngiltere kökenli sinema zinciri Vue, her iki film nedeniyle son dört yılın en yoğun hafta sonunu yaşayarak büyük bir başarı elde etti. Ünlü Barbie oyuncağının sahibi olan Mattel şirketi, popüler oyuncak markaları Barney, Hot Wheels ve Polly Pocket için Hollywood filmleri çekeceğini duyurdu.