Eski eşi Mustafa Çapar’ı ekmek bıçağıyla boğazından yaralayarak öldüren sanat yazarı Funda Demir, gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Demir’in emniyetteki ifadesinde ‘Bu bir şeref meselesi’ dediği öne sürüldü. 47 yaşındaki Funda Demir’in emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Peki, Yazar Funda Demir kimdir? Funda Demir eski eşini neden öldürdü? 

ESKİ EŞİNİ BOĞAZINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

Olay, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde meydana geldi. Sanat yazarı Funda Demir, 2 yıl önce boşandığı eski eşi Mustafa Çapar’ı boğazından bıçaklayarak öldürdü. İkili arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma çıktığı ve tartışma esnasında Funda Demir’in eski eşi Mali Müşavir Mustafa Çapar’ı boğazından bıçaklayarak yaraladığı bilgisine ulaşıldı. Boğazına aldığı bıçak darbesiyle yaralanan 49 yaşındaki Mustafa Çapar, olay yerinde hayatını kaybetti.

FUNDA DEMİR TUTUKLANDI

Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri Funda Demir’i olayda kullandığı bıçakla yakalayarak gözaltına aldı. Emniyete götürülen ve ifadesinde ‘Bu bir şeref meselesi bir şey söylemek istemiyorum’ dediği öne sürülen Funda Demir, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Demir, ‘Kasten öldürme’ suçundan utuklanarak cezaevine gönderildi. 

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Yazar Funda Demir, İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden mezundur. 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da mesleğini icra eden Demir, daha sonra 10 yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalışmıştır. Aynı zamanda Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Funda Demir, 2026 yılında profesyonel çalışma hayatını noktalamış ve edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına başlamıştır. Roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerinde çalışmalarını sürdüren Demir’in daha çok korku, gerilim ve psikolojik romanları analiz ettiği öğrenildi. 22 yıl evli kalan ve 2 yıl önce boşanan Funda Demir ile Mustafa Çapar’ın 8, 16 ve 19 yaşlarında 3 çocuğu bulunuyor.