Sosyal medya platformlarının karşılaştığı sahte hesap ve dolandırıcılık sorunları, Twitter için de bir tehdit oluşturuyor. Yakın bir gelecekte, Twitter kullanıcılarından kimlik doğrulama sürecini tamamlamalarını isteyecek. Bu süreçte kullanıcılar, resmi kimlik belgelerinin fotoğraflarını yüklemeleri ve aynı zamanda kendilerinin bir selfie fotoğrafını çekmeleri gerekecek. 

"Kimliği Doğrulandı" Rozeti Geliyor 

Ünlü iş adamı Elon Musk'ın profilinde yer alan "doğrulanmış kimlik" rozeti, yakın bir gelecekte Twitter kullanıcılarının da profillerinde görünecek. Yeni kimlik doğrulama özelliği ile ilgili detaylar, ilk olarak bu özelliği deneyimleyen kullanıcıların ekran görüntüleri üzerinden paylaşıldı. Kullanıcılardan, devlet tarafından verilen resmi bir kimlik belgesi sunarak hesaplarını doğrulamaları talep edilecek. Twitter yetkilileri, bu doğrulama işleminin 5 dakikadan daha kısa sürede tamamlanabileceğini belirtiyor. 

Biyometrik Veriler 30 Gün Saklanacak 

Twitter, yeni özelliği için kimlik doğrulama şirketi Au10tix ile iş birliği yapıyor. X platformu, kullanıcıların kimlik fotoğraflarını biyometrik veriler dahil olmak üzere 30 gün boyunca saklayacak. Bu veriler, kimliğe bürünme gibi güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla kullanılacak. 

Dolandırıcıların Tespiti Kolaylaşacak 

X platformu, markalar için sunduğu doğrulama hizmetinde kimlik kontrolü sağlamıyor. Ancak X Premium aboneliğinin kolayca alınabilmesi, sistemdeki zafiyetlerin özellikle kripto para dolandırıcıları tarafından istismar edilmesine neden oluyor. Bu sorunun tamamen çözülüp çözülemeyeceği henüz kesin değil; ancak isteğe bağlı kimlik kontrolü özelliği, en azından bazı dolandırıcıların ve sahte hesapların tespit edilmesini daha kolaylaştıracak gibi görünüyor.