CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Etiyopya’da cemaat okullarıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanıdır” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hisar Politika Platformu Topluluğu Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Politikalar ve Yoksullukla Mücadele” toplantısına katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, çok verimli bir toplantı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yoksulluk ve işsizliğin had safhada olduğunu belirterek, “Bu sorununun tümüyle Türkiye’nin gündeminden çıkarılması ve bu sorunun çözülmesiyle ilgili değerli bilim insanlarının görüşleri oldu ve yararlandık” dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Etiyopya’da cemaat okullarıyla ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanıdır, onların görüşleri daha önemli. Onların da böyle bir talebi benim bildiğim kadarıyla medyaya yansımadı” şeklinde konuştu.

KRAL’IN VEFATI
Kral Abdullah’ın ölümüyle ilgili üzgün olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Allah rahmet eylesin bütün Suudların başı sağ olsun. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi elbette çok çok önemli. Kendilerine, Suud halkına, Araplara baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.

“BAKANLAR HALKIN VİCDANINA MAHKUM OLDU”
Egemen Bağış’a yönelik oylamanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, “O konuda 4 bakan halkın vicdanında mahkum olmuştur. Asıl söylemek istediğim temel nokta budur" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, bakanlarla ilgili oylama sırasında AK partili milletvekillerinin ‘evet’ yönünde verdiği kararı değerlendirerek, “AK Parti’den 50’ye yakın milletvekilinin aynı görüşte olması bizim için önemli” dedi.
(İHA)