CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’nin 4 eski bakan hakkında verdiği karara ilişkin, "Pandora’nın kutusu açılmıştır. Pandora’nın kutusu açıldıktan sonra bu yolsuzlukları tekrar bir çuvala doldurup ağzını kapatmak mümkün değildir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Meclis Soruşturma Komisyonu’nun karar için toplandığını belirterek, "Ancak son anda ertelenen 22 Aralık’taki toplantısının üzerinde önemle durulması gerekiyor. Bu toplantıda AK Partili üyelerin neler yaşadığı merak konusu. Hepimiz 22 Aralık’taki toplantıdan bir karar çıkmasını bekliyorduk. Erteleneceğine dair hiçbir işaret yoktu. Ne olmuştur 22 Aralık’ta? O gün o karar niçin alınamamıştır? O kararın alınamama gerekçesi nedir? Hangi ilişkiler öne çıkmıştır? Hangi ilişkiler tartışılmıştır ve hangi tehditler devreye girmiştir 22 Aralık’ta? O komisyon toplantısının yaşandığı saatlerdeki telefon trafiğinde ne olmuştur? Öğreniyoruz ki o gün tehditler savrulmuştur. Eğer Yüce Divan’a biz gidersek ortaya başka ilişkiler de dökülür’ tehditleri bizzat Cumhurbaşkanına kadar ulaşmıştır. O gün komisyonun AKP’li üyelerinin eğilimi nasıl değiştirilmiştir" diye konuştu.
Sürecin şaibeli olduğunu iddia eden Gök, "Pandora’nın kutusu açılmıştır. Pandora’nın kutusu açıldıktan sonra bu yolsuzlukları tekrar bir çuvala doldurup ağzını kapatmak mümkün değildir" ifadesini kullandı.

"VİCDANLARININ SESİNİ DİNLEDİLER"
Gök, vicdanlarının sesini dinleyen 50’ye yakın AK partili milletvekilinin varlığının başka soruları da gündeme getirdiğini savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in 4 eski bakan hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Gök, "Genel Başkanvekili sıfatıyla konuştuğunu söylüyor. Asgari ücretin bin lira olduğu yerde 700 bin liralık saat alamazsın diyor, ne zaman diyor? Oylamadan sonra diyor. Biz, Mehmet Ali Şahin’e ne diyoruz? ’Günaydın’ diyoruz" dedi.
Gök, Gezi olayları sırasında Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasına ilişkin, "Karar yüreğimize bir hançer gibi saplandı. Bu kararı veren hakim kararının arkasında ise Türk adaleti açısından skandal bir karara imza atmıştır. Karar, Türk adalet tarihinin yüz karası kararlarından birisidir" diye konuştu.
Konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezisinde buradaki Türk okullarının kapatılmasını istediğinin’ hatırlatılması üzerine, "Ortada bir suç varsa gereğini hepimiz yaparız ama bir Cumhurbaşkanının oradaki okulları şikayet etmesini anlamak mümkün değildir. Bu Cumhurbaşkanının işi değildir. Cumhurbaşkanı her zaman olduğu gibi bu konuda da görevini aşmıştır. Ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı da yoktur" şeklinde konuştu.
Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün bir yakınının sahte diploma ile görev yapmasına ilişkin soru üzerine Gök, "Gençler işsizlikle mücadele ederken AK Parti’ye yakın kişiler akıl almaz şekilde yükseldi. Bu bir CHP’linin yakını olsaydı Türkiye’de kızılca kıyamet kopardı" cevabını verdi.
(İHA)