FENERBAHÇE

PFDK Fenerbahçe’nin 5 Yıldızlı Forması İçin Karar Verdi

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde giydiği 5 yıldızlı forma nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) ihtar cezası aldı.

Abone Ol

PFDK, Fenerbahçe'nin 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün 7/6. maddesi ve Sportif Ekipman Talimatının 16. maddesine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ceza verdi. Fenerbahçe, 11 Haziran 2023 tarihinde Medipol Başakşehir FK ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında kullanılan 5 yıldızlı forma nedeniyle ihtar cezasına çarptırıldı. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Fenerbahçe A.Ş.'nin, 11.06.2023 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Medipol Başakşehir FK Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün 7/6. maddesi ve Sportif Ekipman Talimatının 16. maddesine aykırı eylemleri nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi. 

Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı forma kullanımının turnuva talimatlarına aykırı olduğu ve bu nedenle PFDK tarafından ihtar cezası verildiği bildirildi. Kulüp yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. 

Abone Ol