Facebook'un sahibi olan Meta, Messenger platformunda çeşitli değişiklikler yapmaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda Messenger uygulamasının 2023 sonuna kadar uçtan uca şifrelemeye sahip olacağını duyurmuştu. Şimdi ise Messenger Lite'ın Eylül ayında tamamen kapatılacağını açıkladı.

18 Eylül tarihinden itibaren Messenger Lite kullanılamayacak, dolayısıyla sohbet etmek, sesli ve görüntülü arama yapmak mümkün olmayacak. Messenger Lite uygulaması zaten Google Play Store mağazasından kaldırılmış durumda.

Kullanıcıların Messenger'daki sohbet geçmişleri korunacak ve bu geçmişe erişim devam edecek. Ancak, kullanıcılar uygulamayı açtıklarında "Sohbete devam etmek için Messenger'ı kullan" şeklinde bir uyarı mesajı görecekler. Bu mesaj, kullanıcıları ana Messenger uygulamasını indirmeye yönlendirecek.

2016 yılında düşük kapasiteli Android cihazları hedefleyerek duyurulan Messenger Lite, daha sonrasında geniş bir cihaz yelpazesinde kullanılabilir hale gelmişti. Messenger'ın temel işlevlerini sunan bu hafif uygulama, kullanıcıların favorisi haline gelmişti.

Editör: Öznur Tekeli