Gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar uygulaması ile ilgili tüm merak edilenler yanıt buldu. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar uygulaması ile ilgili detaylara yer verdi. Bu açıklamaların ardından AÖF öğrencileri de vergisiz cep telefonu uygulaması ile ilgili merak edilenlere yanıt aramaya başladı. Peki, AÖF öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi? Açıköğretim öğrencileri teknolojik cihaz desteği başvurusu yapabilir mi? İşte detaylar…

ÖRGÜN EĞİTİMDE ÖĞRENİM GÖREN GENÇLERİ KAPSAYACAK

Kabine toplantısının ardından vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu uygulamadan kimlerin yararlanabileceğini ve verilecek destek tutarını duyurdu. Canlı yayında detayları paylaşan Erdoğan, ‘Örgün eğitimde öğrenim gören gençlere 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayarlar için toplam 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde destek vereceğiz’ ifadelerini kullandı. Gençlere teknolojik cihaz desteği örgün eğitimde öğrenim gören üniversite öğrencilerini kapsayacak.

BİLGİSAYARLAR İÇİN DESTEK TUTARI

2023 seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik seçim vaatleri arasında olan vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği kapsamındaki tüm detaylar belli oldu. Konuyla ilgili kapsamlı bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgün eğitimde öğrenim gören üniversite öğrencilerine cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’ü, bilgisayarlar için de yüzde 16,7’si kadar tutarda destek sağlanacağını aktardı.