GÜNCEL

Instagram'da Reels Videolarının Süresi Uzayacak

Instagram Reels kullanıcılarının şikâyet ettiği kısa video süreleri yakında değişebilir. Meta şirketi, uzun süreli videoların yüklenebileceği yeni bir özelliği test etmeye başladı.

Abone Ol

Video paylaşım platformları arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor ve bu platformlar, birbirlerinin başarılı özelliklerinden ilham alarak rekabet avantajı sağlamaya çalışıyorlar.

YouTube, kısa video paylaşımlarına odaklanan "Shorts" adlı özelliği bir süre önce kullanıma sunmuştu. TikTok ise bu rekabete videoların uzunluğunu artırarak karşılık vermişti. Instagram Reels ise atıl durmuyor. 

Instagram Reels Videoları 10 Dakika Olacak 

TikTok ve YouTube Shorts'a karşı rekabet etmek amacıyla geliştirilen Instagram Reels, kullanıcılara 3 dakikaya kadar video paylaşma imkânı sunuyordu. Ancak sızdırılan bilgilere göre, Reels platformunda süre sınırlaması büyük bir adım atılarak 10 dakikaya çıkarılıyor.  

Dikey olarak izlenen videolar için belirlenen süre sınırlarının genişletilmesi, özellikle kısa eğitim içerikleri, skeçler ve yemek tarifleri gibi içerik türleri için daha kullanışlı bir platform sunabilir. Ancak, bu tür bir uzantının getirilmesi, uzun formatlı videolara doğru bir kayma olasılığını da beraberinde getiriyor. 

Meta şirketinin onayladığı bilgilere göre, Instagram Reels platformunda yapılan güncelleme, şu an için şirket içinde test aşamasında bulunuyor. Henüz genel kullanıcılar için erişime açık bir beta sürümü bulunmamakla birlikte, tahminen yıl sonuna kadar Instagram Reels'in yeni özelliği kullanıcılara sunulmaya başlayacak. 

Abone Ol