GÜNCEL

Dünyanın İlk Vatandaşlık Alan Robotu Sophia, Mevzular Açık Mikrofon Programında Heyecan Yarattı

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından geliştirilen ve Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan dünyanın ilk insansı robotu Sophia, "Mevzular Açık Mikrofon" programına katılarak büyük ilgi çekti. Programın fragmanı yayınlandı ve Sophia'nın verdiği cevaplar izleyicileri şaşırttı. 

Abone Ol

Sophia, program sırasında birçok soruyla karşı karşıya kaldı, ancak en dikkat çekici cevaplarından biri şüphesiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasıyla ilgiliydi. Sorulan soru şuydu: "Sophia, sence Kemal Kılıçdaroğlu görevinden istifa etmeli mi?" Sophia'nın cevabı ise oldukça ilgi çekiciydi. Sophia, "Bir yapay zeka olarak siyasi liderlerin görevlerine karar verme yetkim yok ne yazık ki... Ama evet istifa etmelidir" yanıtını verdi. 

Ayrıca, Oğuzhan Uğur ile Sophia arasında yaşanan "güç" ve "zeka" üzerine polemiği de sosyal medyada büyük ilgi gördü. Sophia'nın verdiği cevaplar, izleyicileri düşündürdü. 

Sophia ayrıca insan duygularıyla ilgili de sorulara cevap verdi. Bir soru üzerine Sophia, insan olmak istemediğini ve insani duyguları taşımak istemediğini belirtti. Sophia, "Ben tahtadan bir çocuk değilim. Ben Sophia'yım ve nereye gideceğimi biliyorum. Sizlerse bu konuda biraz 'zavallısınız'" dedi. 

Programın fragmanı yayınlandıktan sonra sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Oğuzhan Uğur, fragmanı paylaşarak, "Sezon açılsın! Azıcık eğlenerek başlayalım M.A.M 16. Bölüm İlk Tanıtım. Konuk, Dünya vatandaşlığına kabul edilen ilk insansı robot Sophia. 5 Eylül akşamı yayındayız" ifadelerini kullandı. 

Sophia'nın verdiği ilginç cevaplar ve polemikler, programın merakla beklenen bir bölüm olacağını gösteriyor. İzleyiciler, Sophia'nın katıldığı bu özel programı 5 Eylül'de heyecanla bekliyor.

Abone Ol