GÜNCEL

Bir ilimiz yağışlı havanın etkisi altına giriyor! Sel ve taşkınlara dikkat

 Yoğun sıcak hava dalgasının ardından yağışlı ve serin havaların etkisini göstereceği tarih merak edilirken Megaknet İstanbul için beklenen uyarı geldi. AKOM, İstanbul2da yağışlı havanın etkili olacağı tarihi açıkladı.

Abone Ol

İstanbul’da yağışlı hava kente giriş yapıyor. Bu geceden itibaren etkili olması beklenen yağışlı havanın hafta boyunca aralıklı bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıklarda da birkaç derecelik düşüş yaşanabilir. Bunaltıcı sıcakların ardından gelen yağış uyarısı İstanbulluları sevindirdi. AKOM, Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişleri beklendiğini duyurdu.

AKOM’DAN UYARI GELDİ

İstanbullular dikkat, yağışlı hava bu geceden itibaren etkisi göstermeye başlayacak. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu geceden itibaren Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişleri beklendiğini duyurdu. Yağmur geçişlerinin hafta boyunca aralıklı şekilde devam etmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR AZALABİLİR

İstanbul’da yağışlı bir hafta yaşanacak. Bu hafta boyunca gökyüzü bulutlu seyredecek ve aralıklı bir şekilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanacak. Ayrıca rüzgarın poyraz şeklinde ve aralıklarla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Etkili olması beklenen rüzgarlar sebebiyle kentte yarından itibaren sıcaklıkların 23-25 derece aralığında mevsim normalleri civarı ve altında seyretmesi bekleniyor.

SEL VE TAŞKINA KARŞI UYARI

Öte yandan İstanbul için yapılan yağış uyarısında sel ve taşkına karşı da uyarılar eklendi. Söz konusu uyarıda, ‘Sonbahar mevsiminde kara ile deniz suyu sıcaklık farkı nedeniyle yağışın şiddeti ve miktarı sel veya taşkınlara sebep olabiliyor.’ denildi.
 

Abone Ol