Evlilik kredisi başvuru detayları ve tarihleri... Yeni evlenenler için devletin sunduğu faizsiz evlilik kredisi hakkında sıkça sorulan sorulara yanıtlar aranmaya başlandı. Evlenmeyi planlayan çiftler için bu fırsatı duyuran isim Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. 24 ay ödemesiz ve 48 ay vadeyle sunulan evlilik kredisiyle ilgili bilgilere yazımızda ulaşabilirsiniz. İşte evlilik kredisiyle ilgili son bilgiler...

EVLİLİK KREDİSİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Yeni başlayacak evliliklere katkı sağlamak adına, Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla yeni evli olanlara 24 ay geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi sunacağız. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının kapsamında, çocuk eğitimi gibi konularda aile yapısını destekleyen projeler de finanse edilecektir."

KREDİNİN KAYNAĞI AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Bu evlilik kredisinin finansmanı, yakında faaliyete geçirilecek Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak. Modern standartlarda işleyecek bu banka, dijital bir platform üzerinden hizmet verecek.

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı ve şartları nelerdir

Bankanın fonu, Karadeniz'de elde edilen doğalgaz ve diğer enerji kaynaklarından gelen gelirlerle oluşturulacak. Bu kaynaklar banka aracılığıyla yönlendirilip toplumsal destek programlarında kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ MİKTARI NE?

Cumhurbaşkanı'nın belirttiği üzere, "Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla, yeni evli çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 150 bin TL faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır". Bu doğrultuda, yeni evlenen çiftlere, 2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 4 yıl vadeli olacak şekilde 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi sunulacak.

Kaynak: Haber Ufku