Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çoğu şehirde, fosil yakıtlı çok sayıda aktif ve durdurulmuş elektrik santrali bulunuyor. Aynı zamanda yetkililer, şehir sakinlerini pik yüklenme dönemlerinde elektrik enerjisi ile temin etme imkanı arıyorlar, bu amaçla endüstriyel akülerde depolanan enerjiyi sağlayan enerji depolama sistemleri iyi bir çözüm sunuyor. Yeni yönetmelikler, pillerin enerji şebekelerine bağlanmasını kolaylaştıracak ve özellikle eski elektrik santrallerini bu amaçlar için dönüştürmeyi mümkün kılacak.

Bir süre önce, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC), yenilenebilir enerjinin pratik kullanımına yönelik bir dizi engeli kaldırdığı bildirilmişti. Özellikle, belge eski enerji altyapılarındaki tesislerin enerji depolama bankalarına dönüştürülme süreçlerini basitleştirdi.

ABD'deki eski elektrik santralleri güç bankalarına dönüştürülecek

Eski elektrik santralleri bile elektrik iletim hatları ve gerekli altyapıya sahip (bu özellikle şehir merkezlerinde önemlidir), bu da yeni projelere ve maliyetli işlere ihtiyaç duymayacağı anlamına gelir. Tüm bunlar şehirlerde "güç bankaları" oluşturmak için kullanılabilir, bu da günlük enerji tüketimindeki dalgalanmaları düzeltmeye yardımcı olur. Ayrıca, endüstriyel enerji depolama sistemlerinin kurulumu, yenilenebilir enerji geçişine yönelik iklim politikaları hedefleriyle uyumlu olarak çalışır - bu sistemler basitçe kesintili yenilenebilir enerji kaynaklarının yükünü dengeleyecektir.

ABD'deki eski elektrik santralleri güç bankalarına dönüştürülecek haber

Yeni düzenlemelerin getirilmesinden önce, belediye hizmetleri, çevreyi kirleten eski elektrik santrallerini, pik yüklerde elektrik tedarik etmek için yeni iletim hatları tasarlanıp onaylanana kadar kapatmaktan kaçınabiliyordu. Ancak şimdi, birçok açıdan bu tür hazırlık çalışmalarından muaf tutuluyorlar ve eski "dumanlı fabrikalar" daha kısa süre içinde kapatılabiliyor.