Özbekistan'ın 2016 yılında vefat eden devlet başkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova bir kez daha dünya gündemine oturdu. sürekli skandal olaylarla gündemden düşmeyen Gülnara Kerimova, babasının devlet Başkanlığı döneminde bile tutuklanarak ev hapsine çarptırılmıştı. bir kez daha gündeme gelen Gülnara Kerimova bu defa uluslararası çete lideri olarak yargılanacak.

Özbekistan'a uzun yıllar boyunca Demir Yumruk yöntemi ile yöneten İslam Kerimov'un Özbekistan prensesi lakaplı kızı Gülnara Kerimova yeni bir skandalla gündeme geldi. Sürekli skandallarla anılan ve babasının döneminde bile tutuklanarak ev hapsine çarptırılan Gülnara Kerimova bu defa öyle iddiaların gündeminde ki herkes şaşkın.

ULUSLARARASI ÇETE YÖNETİCİSİ OLARAK YARGILANACAK

İsviçre'den gelen son dakika haberine göre 2019 yılından bu yana Özbekistan'da cezaevinde olan 51 yaşındaki Gülnara Kerimova’nın ülkesinden çaldığı milyonlarca doları yöneticilere ve dünyanın farklı ülkelerindeki yetkililere rüşvet verdiği iddia ediliyor.

Gülnara Kerimova'nın aynı zamanda milyonlarca doları aklayan bir suç örgütünü yönettiği öne sürülüyor. geçmiş yıllarda Diplomat olarak görev yapan Gülnara Kerimova'nın dokunulmazlığı bulunuyordu. ancak bir süredir cezaevinde olan 51 yaşındaki Kerimova hakkında bu defa uluslararası suç örgütünü yönetmek suçundan dava açılıyor.

Ayrıca İsviçre'deki bazı şirketler ve banka hesapları aracılığı ile de kara para aklama iddiaları bulunan Gülnara Kerimova, “The Office” (Ofis) olarak adlandırılan organizasyonunda yüzden fazla şirkete sahip olarak kayıtlara geçti.

gulnara-kerimova-olayi-nedir-cete-lideri-olarak-yargilanacak-2

LÜKS YAŞAMI VE PARTİLERİ ÇOK KONUŞULUYORDU

Uzun yıllar boyunca Diplomat görevi üstlenen ve bu nedenle de dokunulmazlığı bulunan Gülnara Kerimova'nın lüks hayatı ve sık sık yaptığı partileri Gündem oluyordu. O dönemler ünlü arkadaşlarıyla partilemeyi seven Gülnara Kerimova 2019 yılından bu yana ülkesinde cezaevinde tutuluyor.