Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında çok sayıda can kaybı ve yaralanma yaşandı. Havai fişekler sebebiyle çıktığı belirtilen yangında yüzlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu aktarıldı.

DÜĞÜN SALONUNDA YANGIN

Olay, Irak’ın Musul kentinde yaşandı. Hamdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda havai fişeklerden kaynaklanan bir yangın çıktı. Düğün salonunda 800 kişi bulunduğu belirtilirken çıkan yangın sebebiyle en az 113 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

YÜZLERCE ÖLÜ YÜZLERCE DE YARALI VAR

Havai fişeklerden çıktığı belirtilen yangında en az 113 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Konuyla ilgili son dakika bilgilerini aktarmaya devam eden Irak haber ajansı INA, yangındaki bilançonun kısa sürede ağırlaştığını aktardı. İhbar üzerine yangın bölgesine çevre illerden de çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Olay yerine intikal eden İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgede incelemelerde bulunduğu belirtildi.

TÜRKİYE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Irak’ın Musul kentinde yaşanan yangın olayının ardından Türkiye, yangında yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada başsağlığı mesajına yer verildi. Yaralılar için acil şifalar dileklerinde bulunuldu.