Gazeteci Zafer Şahin, konuyla ilgili olarak 5 potansiyel adayı sıralayarak, bu isimlerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İBB adayı olarak gösterilebileceğini belirtiyor. Parti içerisindeki kulislerde ise anket çalışmalarının yapılacağı ve sonuçların aday belirlemede önemli bir kriter olarak kullanılacağı konuşuluyor. 

2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için heyecanlı bekleyiş sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Aşkım, sevdam" dediği İstanbul'da AK Parti'nin adayının kim olacağı, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi. Konuyla ilgili olarak AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Zafer Şahin, dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Şahin, 5 ismi sıralayarak, bu isimlerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilebileceğine işaret etti. 

Hepsi Birbirinden Önemli İsimler 

CNN Türk canlı yayın konuğu olan gazeteci Zafer Şahin, ‘’Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul adayı olabileceği konuşuluyor. Bunun yanı sıra, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi isimler de potansiyel adaylar arasında yer alıyor. Ayrıca, AK Parti'nin İBB Meclisi'ndeki grup başkanvekili olan eski Çevre Bakanı Murat Kurum'un isminim İstanbul için geçtiği gibi Ankara için de adı anılmaktadır.’' dedi. 

Anket Çalışması Yapılacak 

AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlerken şansa yer vermek istemediği ortaya çıktı. Bu nedenle, kapsamlı bir anket çalışması yapılmasını istediği öğrenildi. Özellikle CHP'nin güçlü olduğu ilçelerde, vatandaşlara İBB adayı olarak geçen vitrindeki isimlerin sorulacağı belirtiliyor. Bu anket çalışmasının elde edeceği sonuçlar, adayın belirlenmesi sürecinde kritik bir faktör olacağı belirtiliyor. 

"Fetret Devri" Çıkışı Dikkat Çekmişti  

Geçtiğimiz günlerde bir açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren açıklamalarda bulundu. İsim vermeden yapılan eleştirilerde, "Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994'ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir Fetret Devri'ne girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul'u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri'nden hep beraber çıkartacağız" şeklinde ifadeler kullandı.