Görüşmede, Türkiye-Malezya ilişkilerinin kapsamlı stratejik ortaklık temelinde daha da güçlendirilmesi ve ileri taşınması konusu öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim’in davetine icabetle ilk fırsatta Malezya’yı ziyaret edeceğini ifade etti. 

Taraflar, savunma sanayii alanındaki işbirliğinin artık lokomotif nitelik taşıdığını vurguladı. Bu bağlamda, Malezya'nın savunma ihtiyaçlarının karşılanması için bir mutabakat zaptının bir an evvel sonuçlandırılmasının hedeflendiği kaydedildi. 

Görüşmede ayrıca, İslam coğrafyasında yaşanan hassas konulardan olan Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırılar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan İbrahim, güçlü ve kararlı bir duruş sergilenerek ortak bir tavır alınması gerektiğinin altını çizdi. İki lider, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısında alınan kararların önemine vurgu yaptı. 

Ayrıca, Türkiye'nin terör örgütü FETÖ'nün Malezya tarafından terör örgütleri listesine alınmasını önemsediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim'den bu konuda güçlü bir destek beklediklerini belirtti. 

Görüşmenin sonunda, Türkiye-Malezya ilişkilerinin daha da güçleneceği ve stratejik işbirliğinin ilerleyen dönemlerde daha verimli ve sağlam bir temel üzerinde yükselmesi beklentisi dile getirildi.