Çin turizm sektöründeki hareketliliği artırmak ve uluslararası turist akışını teşvik etmek amacıyla seyahat kısıtlamalarını geniş bir ölçüde hafifletti. Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Çin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeye yönelik grup seyahatlerine izin verme kararı aldı. 

Küresel turizm endüstrisi, pandemi öncesi dönemde olduğu gibi canlılığını yeniden kazanmak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Çin, dünya genelindeki seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesi yönündeki çabalarına hız kazandırarak ABD, İngiltere, Avustralya, Güney Kore, Japonya ve Türkiye gibi ülkelere grup seyahatlerini serbest bıraktı. 

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bu yeni düzenleme kapsamında grup turlarının tekrar faaliyete geçmesi hızla gerçekleşecek. Gevşemenin, Çin genelindeki seyahat acenteleri ve çevrimiçi turizm platformları için geçerli olduğu da vurgulandı. 

Pandeminin seyahat endüstrisine getirdiği zorlukların ardından, Çin'in uluslararası turizm pazarında yaptığı bu hamle, küresel turizmin toparlanmasına ivme kazandırabilir. Uzmanlar, Çinli turistlerin artan seyahat ilgisinin, birçok ülkenin ekonomik canlanmasına katkı sağlayabileceğine inanıyor.