Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, "AK Parti dışında Osmanlı medeniyetimize kimse sahip çıkmadı" dedi.
Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Canpolat yaptığı açıklamada, "Osmanlı Ocakları olarak hoşgörünün ,insanlığın , eğitim ve kültürün mimarı olan peygamberimiz (s.a.v )efendimizi şiar edinen Osmanlı medeniyetini takip ediyoruz" ifadesini kullandı.
Osmanlı Ocakları’nın Osmanlı medeniyetine, edebiyata ve sanata olan ilgisiyle pekişip bu minvalde büyük yollar kat ettiğini vurgulayan Canpolat şunları kaydetti:
"Güzel, naif ve nazik olan bu eşsiz medeniyeti benimseyerek gidebildiğimiz, ulaşabildiğimiz her yerde yaşatıyoruz. Osmanlı medeniyetimizin onur duyulan tarihiyle, hemhal olup yaşatmak için tüm feragatle, fedakârlıkla sabır ve mücadeleyle gecemizi gündüzümüze katıp hiç durmadan çalışıyoruz. Bu uğur’da Osmanlı Ocakları olarak yurt ve dünya genelinde tarihe mal olmuş muzaffer ecdadımızı yaşatarak diriliğin ve birliğin mesajını yayıyoruz."

‘’SİYASİ PARTİLERE VE LİDERLERİNE SİTEMKARIZ’’
Osmanlı Ocakları olarak siyasi liderler tarafından hiçbir menfaat beklemediklerini kaydeden Canpolat şunları kaydetti:
"Sadece onore edici bir çift cümleyle emeğimize saygı gösterilmesini, takdir edilmesini beklerdik. Ancak bu minvaldeki çalışmalarımıza, AK Parti dışında hiç bir siyasi parti ve lider ilgi dahi göstermediler. Aksine diğer siyasi partilerimiz, biz Osmanlı Ocaklarını hedeflere koyup, adımıza soru önergeleri vererek büyük hayal kırıklığı ve hicran yaşattılar. Paralel terör ve medya dediğimiz dışa bağımlı ve başında hoca kılığına girmiş bir emekli müezzinin olduğu güruhun, gösterdiği metotlarla hakkımızda algı, kumpas ve iftira kampanyalarıyla beraber aynı kulvarlarda koştular. Bu mateme gark eden tablo karşısında sadece hüzün yaşamıyoruz, gelecekteki nesillerimiz içinde bunun endişe verici olduğunu görüyoruz. Siyasi parti ve liderleri ne’de sitemkârız. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturundan nesilleri yetiştirmeyi misyon olarak benimseyen bizlerin bu sahipsiz ve ilgisiz taraf sergileyen siyasi partilerimize kırgınlığımızı belirtmek isterim. Osmanlı Ocakları olarak bizi yalnız bırakmayan ve aynı kültür ve değerleri paylaştığımız AK Parti’ye de teşekkürümüzü bir borç olduğunu da hatırlatırım."
(İHA)