Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere Köyü'nde, kendi imkanlarıyla 300 metrekarelik bir sera kuran Mesut Kolay, organik sebzeler yetiştirmek için yıllardır çaba sarf ediyor. Kolay, geçen yıl elde ettiği 1,5 kilogramlık domates rekorunu bu yıl daha da yükselterek 1,7 kilograma çıkarmayı hedefliyor.

Kendine özgü yetiştirme yöntemleriyle dikkat çeken Kolay, Bulgaristan'dan getirdiği özel ata tohumlarıyla domates, patlıcan, salatalık, kabak ve biber yetiştiriyor. Her yıl yeni fideler üretirken, sebzelerini doğal hayvan gübresiyle besleyen Kolay, organik tarımın en güzel örneklerinden birini sergiliyor.

Kolay, "Geçen yıl 1 kilo 500 gramlık domates yetiştirdim. Bu yıl nasip olursa 1 kilo 700 gram hedefim. Ayrıca salatalık ve biberlerimiz de var. Salatalık fidelerinden bir tanesinde 50'ye yakın mahsul alıyoruz. Burada sadece organik gübre kullanıyoruz" dedi.

Ürettiği organik sebzeleri hem kendi ailesinin ihtiyacını karşılamak hem de komşularıyla paylaşmak için kullanan Kolay, köylerindeki zorlu hava şartları nedeniyle tarlasına sera kurma kararı aldığını ifade etti.