MRH-90 Taipan tipi helikopterde bulunan mürettebatın kayıp olduğu bildirilirken, arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, gece saatlerinde meydana gelen olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, helikopterin düşmesi üzerine tatbikatın geçici olarak durdurulduğunu ifade etti. Dent Adası yakınlarında kurtarma helikopteri enkaza ulaşarak mürettebatın izini sürmeye çalışıyor. 

Marles, yaptığı açıklamada, "Helikopterde bulunan 4 kişiyi bulma çabalarımız sürüyor. ABD'nin desteğiyle yürütülen arama kurtarma çalışmalarında ilerleme kaydediyoruz." dedi ve ABD'ye desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. 

Talisman Sabre tatbikatına bu yıl 13 ülke ve 30 binden fazla askeri personel katılıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Avustralya'da bulunuyor. Ancak yaşanan bu acil durum nedeniyle tatbikatın geri kalanının ne zaman başlayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

ABD Ve Avustralya Arama Kurtarma Çalışmalarına Odaklandı 

Olayın ardından ABD ve Avustralya, mürettebatın bulunması için tüm imkanları seferber etti. Yaşanan trajedinin sebebi henüz netlik kazanmamış olsa da olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Düşen helikopterde kayıp olan mürettebatın bir an önce bulunması ve sağ salim kurtarılması için uluslararası topluluk nefesini tutmuş durumda. Umarız ekipler mümkün olan en kısa sürede mürettebata ulaşarak onları emniyetle geri getirebilirler.