Bursa’da geçen hafta at eti operasyonunda gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan zanlı, tekrar 93 kilo et ile yakalanınca sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Geçit Mahallesi’nden bir atın çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. İki özel otomobili Kestel ilçesinde takibe alan Yıldırım Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile şüpheliler arasında kovalama yaşandı. Otomobillerden birini Kestel civarında terk eden şüpheliler kaçtı. Araçta yapılan aramada 95 kilo at eti ele geçirilirken, kaçan diğer otomobil de çok geçmeden yakalandı. Araçta bulunan S.Ç. gözaltına alındı. Üzerindeki kanlı elbiseler, çizmeler ve satırla yakalanan S.Ç.’nin geçtiğimiz günlerdeki at eti operasyonuyla alakalı gözaltına alındığı, ancak adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bursa’da 5 gün önce yapılan operasyonda ise, depoda 150 kilo et ele geçirilmiş ve iş yeri sahibine 23 bin 435 lira para cezası kesilmişti. Zanlı S.Ç, sorgusunun ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
(İHA)