Türkiye’de resmi olmayan genel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kosova medyası, AK Parti’nin zaferine geniş yer verdi.
Türkiye’de yapılan seçimleri yakından takip eden Kosova medyası, AK Parti’nin tek başına hükümet kuracağını flaş haber olarak aktardı. Kosova kamu televizyonu RTK, akşam ve gece haber bültenlerinde, yüksek katılım ile gerçekleşen genel seçimlerinde AK Parti’nin mutlak çoğunluğu kazandığını, 7 Haziran seçimlerine kıyasla, AK Parti’nin yaklaşık yüzde 9 oranında oylarını artırarak, 1 Kasım seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu.
Kosova’da özel televizyonlar da, Türkiye’de yapılan parlamento seçimlerinin gayri resmi sonuçlarını açıklayarak, AK Parti’nin tek başına hükümeti kurmasını sağlayacak oylara sahip olduğunu haber verdi.
“Koha Ditore", “Zeri”, “Gzaeta Express” gibi Kosova’nın en çok okunan gazetelerinin portalları da, AK Parti’nin oyların çoğunluğunu alarak tek başına iktidar olmayı başardığını ve muhalefet partilerinin hepsinin oy kaybı yaşadığını belirtti.
"Koha" portalı, Prizren ile Mamuşa belediyelerinde yaşayan Türklerin, meydanlarda toplanarak, AK Parti’nin seçim zaferini sevinç gösterileriyle kutladığını yazdı.
(İHA)