2023 seçim sürecinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını tasvip etmeyen ve Millet İttifakı’nın yanında olan partisi İYİ Parti’ye de bu fikrini sunan Yavuz Ağıralioğlu, bu süreçte çok sert ifadeler kullanarak İYİ Parti’den istifa etmişti. Partisinden istifasını duyuran Yavuz Ağıralioğlu, konuk olduğu programlarda bu konuyla ilgili sık sık açıklamalarda bulunuyordu. Son olarak katıldığı bir programda yeni parti kurma hazırlıkları içinde olduğunu sinyalini veren Ağıralioğlu, sevenlerini heyecanlandırdı.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti’den çok sert açıklamalarla istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun yeni bir parti kuracağına dair iddialar uzun süredir siyaset gündeminde yer alıyordu. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Ağıralioğlu, konuk olduğu bir programda ilk kez yeni parti kuracağına dair sinyaller verdi. Konuyla ilgili konuşan ve istişare sürecini başlattığını söyleyen Ağıralioğlu, ‘Milletin karşısına çıkacağım’ dedi.

‘ZOR OLANI YAPACAĞIZ’

Konuk olduğu programda yeni parti kurma hazırlığında olduğunun sinyallerini veren ve detaylarla ilgili konuşan Yavuz Ağıralioğlu, istişare sürecini başlattığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:
‘Partiyi kurmak kolay ancak milletin kalbine kurmak zordur partiyi. Zor olanı yapacağız milletin kalbine kuracağız partiyi. Tayyip Bey’i çok iyi izliyorum.’ 

FAİK ÖZTRAK’A SERT ELEŞTİRİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda AK Parti’nin oyunun yüzde 30’a indiğini ve iktidarın tek amacının muhalefeti dağıtmak olduğunu söylemişti. Bu sözleri eleştiren Yavuz Ağıralioğlu, ‘Olağanüstü bir tespit. Bu siyasi zeka demek ki yenilgiden, yenildikçe zekası açılıyor’ dedi.