Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Dolar, Euro ve Altın son dakika yükselişine kitlendi. Peki Dolar, Altın ve Euro neden yükseliyor. Bank Of Amerika son dakika açıklamalarıyla Dolar, Altın ve Euro neden yükseliyor sorusuna cevap arıyor.

Dolar yükselişe geçti!

İlk olarak yükselişe geçenler arasında Dolar görülüyor. Dolar, sabah saatlerinde %1.94 yükselişe geçerek 27,42 TL'den işlem görüyor.

Euro yükselişe geçti!

Dolarla birlikte aynı anda Euro'da 28 eylülde rekor kırıyor. Euro an itibariyle 28,89 işlem görüyor. Euro yükselişi %1,80 olarak görüldü.

Altın yükselişe geçti!

Aynı anda yükselmesini zor gördüğümüz Altın'da yükselişe geçti. Gram altın 1.654 TL'den işlem görüyor. Gram altın sabah saatlerinde yükselişi %2.1 buldu.

28 Eylül 2023 Altın ne kadar?

Gram Altın: 1.653 TL
Çeyrek Altın: 2.720 TL
Yarım Altın: 5.424 TL
Tam Altın: 10.883 TL
Cumhuriyet Altını: 11.270 TL

Bank of America son dakika Dolar açıklaması!

Dolar, Altın ve Euro yükselirken Bank Of America Türkiye ekonomisiyle ilgili öngörülerini hazırladığı bir rapor sundu. Buna göre Bank Of America bankası, dolar/TL kurunun 2023 yılının son çeyreğinde 30 seviyesini göreceğini tahmin etti.

Dolar, Euro ve Altın neden yükseliyor?

Piyasalarda en tedirgin edeni Altın olarak görülüyor. Altın fiyatları özellikle ABD Doları ve gelişen faiz ortamı nedeniyle zorluklarla boğuşuyor. 200 günlük EMA'nın önemli ölçüde altında olması nedeniyle birçok yatırımcı ve tüccar ABD Doları'nın gücünün düşüş yaşayacağına inanıyor. Şu an için hem dünya hem Türkiye'de tedirgin eden gelecek nedeniyle Altın yükseliş hareketine başladı. ONS altının yükselmemesi ve sadece Altın'ın yükselmesi de şu an için Türkiye'de Dolar artması nedeniyle Altın'ın yükseldiğini gösteriyor.

Goldman Sachs açıklamaları dünyayı endişelendirdi!

Goldman Sachs, sabah saatlerinde "Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor" başlıklı bir rapor sundu. TL'de "Carry Trade" işlelerinin uzun yıllar sonra yeniden mümkün hale gelebileceğini aktaran Goldman Sachs raporus onrası Dolar yükselişe geçti.