Asgari ücret zammı hesapları sil baştan! Yeni rakam kulislerden az önce sızdı - Asgari ücrete Temmuz ayında yapılan zam adeta enflasyon karşısında Eridi Bitti. Asgari ücretli vatandaşlar ise Ocak ayı adım adım yaklaşırken beni asgari ücret tahminlerini yakından takip ediyor. Özellikle Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları Asgari ücretin belirlenmesi için büyük önem taşıyor. Şu ana kadar Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ve ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yeni enflasyon verisi ise 3 Ekim’de açıklanacak. Ancak uzmanların asgari ücret hesapları sil baştan değişti.

8 milyona yakın asgari ücretle çalışan vatandaş Ocak ayı zammı için ipuçlarını yakından takip ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete %34 oranında bir artış yapılmıştı. Ancak Enflasyonun yükselmeye devam etmesi ile birlikte bu zamana ne yazık ki Eridi Bitti. Asgari ücretliler şu anda açlık sınırının altında yaşıyor. Bu sebeple de asgari ücret tahminleri yakından takip ediliyor.

2024 Ocak asgari ücret zammı için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler büyük önem taşıyor. Yeni rakamların ortaya çıkmaya devam etmesi Asgari ücretli çalışanları da heyecanlandırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu şu ana kadar temmuz ve ağustos ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan 2 aylık enflasyon verisi doğrultusunda yaklaşık olarak zam oranı %20'ye yakın oldu. 3 Ekim tarihinde açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon rakamları da merakla Takip ediliyor. Bir yandan da uzmanların yeni hakları ücret tahminleri ortaya çıkıyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİ RAKAM VERİLDİ

Sosyal Güvenlik uzmanları peş peşe asgari ücret tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. Son olarak asgari ücret zammına ilişkin verilen yeni rakam 16.500 TL oldu. Bugün açıklanan açıklık sınırı rakamları sonrasında Asgari ücretin bu rakama yükseleceği tahmin ediliyor.

asgari-ucret-zammi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DA BİR AÇIKLAMA VAR

Asgari ücret zammı ile ilgili son dönemlerde gelen tahminler oldukça yüksek olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalar gelmişti nokta yılbaşında maaşlara Okkalı zam yapılacağını ve çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları da milyonlarca çalışana Umut oldu.

OCAK 2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ

Asgari ücret zammı Ocak 2024'de yapılacak. Uzman isimlerden asgari ücrete ilişkin peş peşe tahminler gelmeye devam ediyor. Son olarak 16.500 TL gündeme geldi.

Sosyal Güvenlik uzmanları asgari ücret zammı ile ilgili daha önce yaptıkları açıklamalarda Ocak ayında en az 15.000 TL'lik bir asgari ücret beklediklerini söylemişti. Bunun yanı sıra asgari ücret zammı sonrası yeni asgari ücretin 15.500 ve 17.500 TL olmasını bekleyen Uzmanlar da var.

Yeni asgari ücret Aralık ayında yapılacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda belli olacak. En geç aralık ayı ortalarında Asgari ücretin açıklanacağı tahmin ediliyor.