Son dakika haberi… Türkiye'ye yerel seçim atmosferine girmeye başlarken en çok konuşulan il İstanbul olmaya devam ediyor. İstanbul'da AK Parti'nin adayı kim olacak sorusunun yanıtı da bir süredir merak ediliyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da CHP'nin adayının mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olacağını duyurmuştu. Ekrem imamoğlu'ndan da benzer yönde açıklamalar gelmişti. İyi Parti ise 81 ilde aday çıkarma kararı aldı ancak henüz İstanbul adayını açıklamadı. Bugün ise tunikleri sallayan bir son dakika gelişmesi yaşandı.

AK Parti İstanbul adayı merakla beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aklındaki isim ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul adayı olarak o isme talimat verdiği ve hazırlanmasını söylediği öne sürüldü. Gazeteci deniz Zeyrek, Çok sağlam kulis bilgisi aldığını belirterek AK Parti'nin İstanbul adayını açıkladı. Peki AK Parti'nin İstanbul belediye başkan adayı kim olacak?

AK PARTİ'DE İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken özellikle İstanbul'da aday olacak isimler herkes tarafından merakla Takip ediliyor. AK Parti'nin İBB başkan adayı isimleri arasında Adil Karaismailoğlu, Murat kurum, Fahrettin koca ve Süleyman Soylu gibi isimler geçiyordu.

EKREM İMAMOĞLU'NA RAKİP OLACAK İSİM BELLİ OLDU

Gazeteci Deniz Zeyrek, AK Parti'nin Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak çıkaracağı İstanbul büyükşehir belediye başkan adayını canlı yayında açıkladı. Sözcü TV'de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan deniz Zeyrek, kulislerdeki son bilgileri paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir adaya talimat verdiğini belirten denize direkt, o ismin Tevfik Göksu olduğunu öne sürdü.

Çok sağlam bir kaynaktan bilgi aldığını belirten gazeteci Deniz Zeyrek, Tevfik Göksu’nun adaylığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"En yakın olan, ki ben Cumhurbaşkanının da kendisiyle konuşup 'Hazırlan' dediğini öğrendim. Şu andaki Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya, Cumhurbaşkanı 'Hazırlan sen' demiş, sağlam bir kaynaktan duydum."