Cumhurbaşkanlığı seçimindeki kaybının ardından eleştiri oklarına hedef olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin paramparça olduğu iddialarına karşı çıkarak, Türkiye'nin demokratikleşmesi sürecine herkesin katkı sağladığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Kimse imzasını çekmedi" dedi. 

Muhalefetin içsel sorunlarının gündemde olduğu bir dönemde Kılıçdaroğlu, "Ben muhalefeti paramparça görmüyorum. Öyle bir algı yaratılıyor ki sanki biz sabah akşam kavga ediyoruz. Pekala üç gün sonra bir ay sonra oturup konuşuruz. Altı siyasi partinin ortak metin hazırlaması kimin yapabileceği bir şey. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından hepimizin imzası var. Kimse imzasını çekmedi" ifadelerini kullandı. 

Seçim öncesinde 6'lı Masa'dan ayrılan ve daha sonra tekrar masaya dönen Meral Akşener'in durumu hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Meral hanımın masadan kalkması sonra gelmesi onların takdirinde… Bir başka partiye neden masadan kalktın diye bir sorgulama yapmadık. Zarar verdi mi vermedi mi diye özel bir çalışma da yapmadık. Her şey çok hızlı ilerliyor. Nezaketsizlik yapmak istemem…" şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu ayrıca, Yeşil Sol Parti'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı ve muhalefet içindeki diğer partilerle ittifak konusunda net bir açıklama yapmazken, "Kimseyle kavga edip, ilişkileri koparmış değiliz. Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları konuşuyor. Yeşil Sol Parti'nin içişlerine karışmak etik dışı olur. HDP konusunda da parlamentoda halkın seçtiği bir partiyi düşman ilan edemezsiniz. Hüda-Par'ın da dünya görüşüne de katılmayız ama düşmanlaştırmayız. Yeşil Sol ile de kavga, düşmanlık yok, işbirliğimiz de yok. AKP'ye de MHP'ye de yalın kılıç gideceğiz demedik. Eleştiri demokratik yollarla olur" şeklinde konuşmasını sürdürdü.