Sayın Mansur Yavaş’ın halen bu bitmek tükenmek bilmeyen mücadelesi inanılmaz doğrusu.Hem seçimlere olan itirazı hem de partiler arası geçişi.

Milliyetçi taraftan sol bir partiye geçmesi ve kendine belli bir kesim bile edinememesi sürekli karar ve taraf değiştirmesi demekki halka olan inandırıcılığını kaybettirdi.Ama herşeye rağmen var olma mücadelesini inatla sürdürmeye gayret ediyor.Belli mi olur belki de bir sonraki adımı milletvekilliği olur.

Yerel seçimler biteli haftalar oldu ama YSK son kararı vermesine ve bu kararın kesin olmasına rağmen, itirazlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınacak.

İlk denemesi MHP’den oldu,ikinci denemesi CHP’den.Bakalım üçüncü kez denemek isteyecek mi ve denerse Melih Gökçek’in karşısına hangi partiden çıkacak?

Ama kabul etmek gerekir ki kendisi de kolay lokma olmadı ve CHP’ye çok şeyler kattı. Bütün basın ve kamuoyu sadece Sarıgül’ü destekledi ama nedense CHP kanadında akılda kalan tek isim Mansur Yavaş oldu.Hatta seçim sonuçlarından sonra sesi soluğu çıkmayan Sarıgül bile, Yavaş’ın mücadelesi karşısında gölgesinde kalmamak için, seçimle ilgili kendisinin bile inanmadığı açıklamalarda bulundu. Her zaman yaptığı gibi rol çalmaya çalıştı, olmayınca sustu.Zaten elinden başka bir şey de gelmez.

Eğer amacına ulaşamazsa siyasi hayatının biteceğini sanıyor. Ama son bir hamlesi daha kaldı ve o da CHP’den 2015′te milletvekili olma ihtimalidir.Olursa kendi var olma savaşını meclise taşıyacağından ve orada ciddi bir kendini gösterme işine girişeceğinden eminiz.Sonuçta ;yerel yönetimlerde bir yerlere gelme umudu kalmayınca, son bir hevesle buna sarılma ihtimali oldukça yüksek.

Bu seçimin gerçek kahramanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Kendileri lehine YSK’dan daha iyi bir kurum yok. Zaten özellikle onun için parti önemli değil, kendi şahsı önemli. Bir yığın insana iş vaat etmiş. Burası senin demiş. Böyle bir şey olabilir mi ya?Zaten insanlar kendisine inansaydı ya da vaatleri gerçekten inandırıcı olsaydı şuan sonuçlar çok farklı olurdu.

Ülkücü camiaya demiş ki burası sizin, sol camiaya demiş ki burası sizin. İnsanlara inanılmaz vaatlerde bulunmuş. CHP’yi de MHP’yi de kullanıyor. Yeter ki bir menfaat olsun.

Twitter yasaklandı bunun için seçimin iptal edilmesi lazım, insanlar özgürce kendilerini ifade edemiyorlar. Böyle bir şey var mı ya? İleriye sürmüş olduğu iddiaların hiçbirisi samimi değil.
Herşeyden önce Mansur Yavaş’ın CHP yönetimi ve tabanı ile ters düşmektedir.CHP’li Yavaş” görüşlerini değiştirdiyse, hiç değilse bir nedamet ifadesi beklemek hakkımız olurdu.

Mansur Yavaş, CHP’den Belediye Başkan Adayı olarak “Ben sadece Melih Gökçek’i ve AKP’yi yenmek” amacıyla CHP’ye geçtim dese de bu sözleri, daha öncekilerle çelişmektedir. MHP’nin davası devam eden bazı kişileri milletvekili adayı olarak göstermesini eleştirip sonra aynısını yapan CHP’den aday olmak çok ilginçtir. MHP’yi CHP’lileşmekle suçlayıp sonra hangi bahaneyle olursa olsun CHP’den aday olmak daha da ilginçtir. Mansur Bey, “ben makam yüzünden davasını, partisini satacak biri değilim” dediği sözlerinden sonra CHP’den aday olmaktan da çekinmemiştir. Halbuki Mansur Bey, bir önceki seçimde MHP adayı iken aldığı %27 oyun kendisinden kaynaklandığına inanıyor ve kendisine güveniyor olsa idi, bağımsız aday olmayı da düşünebilirdi. Böylece farklı bir parti çatısı altına girmiş olmayacaktı.

Düşünmeden atılan adımlar,halkın zekasını küçümseyip ”ne de olsa bizim milletimiz herşeyi çabuk unutuyor,sorgulamazlar”deyip bu yolda ilerlemeleri seçim sonrasında işte böylesine ağır bir tokat yemelerine neden oluyor.Önce kendinize inanın ve makul vaatlerde bulunun sonrasında bizim milletimiz zaten size inanır ve destekler.Aksi halde bu millet salak değildir ve neyin ne olduğunun çok iyi farkındadır.

Bundan sonraki adımların daha yavaş ve dikkatli atılması dileğiyle…

AYÇA TETİK