Yeni büyükşehir yasası ile büyük bir önem kazanan Malatya, yatırıma, hizmete ve gelişime oldukça açık bir bölge.

Önemli olan bir il’in büyükşehir olup bütçeden daha fazla para alabilmesi değil, önemli olan şehrin yönetim ve idaresini elinde bulunduran kişilerin örnek temsil edebilecek projeleri ile Malatya’ya hayat vermesi…. Aksi halde öncelikli olarak bu alt yapı sorunu çözülmez ve ciddi yatırımlar yapılmaz ise; bu İl’in sadece adı Büyükşehir olarak kalır.

Önemli olan sayın Belediye Başkanı Çakır’ın Malatya’nın ilerlemesine ve gelişimine büyük katkı sunacak projelerini ortaya çıkarması…

Aslında kendi sayfalarında projelerimiz başlığı altında bir takım çalışmaları kaleme almışlar ama maalesef onlar yeterli değil. En azından büyükşehir olabilmeleri için yeterli değil.

Öncelikle herkesin çözemediği alt yapı sorununu çözmeli ve bu sorun artık önümüzdeki yıllara taşınmamalı.

İkinci olarak bu çevre yolu artık şehrin içinden geçmemeli, bu yol şehrin dışından geçmeli. Böyle bir çirkin manzara olamaz. Bu çirkinliği de sağlı sollu ışıklandırmalarla kapatamazsınız. Orası çevre yolu ve şehrin içinden geçmesi hem görüntü kirliliği oluşturmakta hem de sağlıklı bir form değil! Aslında çevre yolunun yerini değiştirip diğer illerde olduğu gibi şehrin dışına verse ve o yolu baştan başa şehrin en işlek caddesi haline getirse; sağlı sollu yitip giden küçük esnaflar için birer dükkan açılsa hem onlar yeniden iş başı yapmış olur hem de o caddemiz baştan sona hareketlenir.

Seçimlerden büyük bir zafer ile ayrılan sayın Çakır aslında kazanmamıştır. Kazanan AKP hükümetidir ve kendisi de gerçekleştireceği projeleri ile aslından kendisinin değil Malatya’lının Malatya’nın olduğunu göstermelidir. Kendi içinde çıtası oldukça yüksek bir şehir, tabi değerlendirmesini bilene!

Ayrıca sayın Çakır’ın yaptığı güzel işleri de taktir etmesini bilmek lazım ama belediye olarak yapılan çalışmalar yeterli değil, sadece göz dolduruyor ama oldukça eksik!Bir çok yere el atışmış ama hala çalışmalar devam ediyor, bir çok caddeye gereğinden fazla aydınlatma takılmış(sağ ve sol kaldırımlara cadde başından sonuna kadar ikişer üçer takılmış)ama bazı sokak ve caddelerde hiç yok, şehre yakın yerlere hiç el atılmamış, bir belediye olarak sosyal proje geliştirme ve hayata geçirme açısından büyük eksiklikleri var, hele bir de trambus denilen olay var!

Trambus aslında maaliyeti düşük bir proje ama insanlar için kalite ve konfor açısından maalesef sınıfta kalacak bir proje. Onun yerine paraya kıyıp bir metro ya da tramvay yapmış olsaydı hem daha konforlu olur hem insanlar zamandan tasarruf eder hem de kendisi inanılmaz bir takdir görürdü hem toplum tarafından hem de basından yana!Ama kendisi zamanında Motaş’ta yaşanan büyük zarara neden olan ekiple bu trambus projesinde buluşmayı tercih etmiş. Vardır bir bildiği herhalde!

Unutmayalım ki bu toplum ve özellikle medyanın içinde yer alanlar önemli kurumlardaki kişileri hem önemli noktalara getirir hem de bir lafları ile toplumdan silerler. Aslında istedikleri çok basit. Sadece topluma hizmet et sloganı ile yaşamlarını daha insanca ve kolay bir şekilde sürdürebilmek. Tek dertleri gerçekten bu. Zaten AKP hükümetini bu yüzden destekliyorlar. Diğer partililer gibi laf değil, hizmet ürettikleri için. Yani sayın Çakır’ın kazanmasındaki en önemli bireysel olmayan neden budur.

Büyükşehir olmak iyi bir şey. Malatya bu anlamda ilk adımını attı ama en önemli adım Malatya içinde insanlar için yapılacak önemli projelerin hayata geçmesi ve kısa sürede bitmesidir. Aksi halde bu projeler ve bu yavaş işleyiş ile Malatya gerçekten bir adım öteye zıplayamaz!

Ayça TETİK