Yerel seçimlerin ardından herkesin merakla beklediği seçim tabi ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri.

Şimdiden ortaya bir çok isim atılmaya başladı bile.

Herkesin merakla beklediği isim ise sayın Başbakanımız Recep Tayyin Erdoğan’ın vereceği karar! Sayın Recep Tayyip Erdoğan eğer Cumhurbaşkanı olma yönünde bir karar verirse bir yer değiştirme söz konusu olacak mı ?

Aslında bunları değerlendirmek için çok erken. Ama bazı muhalifler biran önce adayların belli olmasını istiyor ki;şimdiden bir takım olumsuz çalışmalara başlasın!

Her ne kadar yerel seçimler muhalifler tarafından oldukça kirletilmiş olsa da halkın Cumhurbaşkanlığı için sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vize verdiğini hepimiz gördük.Gezi olayları ile başlayan ve 17 aralık sürecinde sayın Başbakan’ı yıpratmak isteyenler Cumurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Başbakanımızın adaylığını koyduğunu duyar duymaz yine bir çok olumsuz çalışmalarının altyapılarını başlatacaklardır. Ancak halk; sayın Başbakan’a inanıyor ve ona yönelik sadece şunu söylüyor ”Biz senin her zaman arkandayız”.

Türkiye oldukça dinamik bir ülke. Bir çok şey değişti.Bununla beraber siyaset algısıda değişti. Çünkü günümüzde siyaset oldukça dinamiktir. Artık insanlar anlık takip ediyor siyaseti. AK Parti bu anlamda bir çok yenilik getirdi Türkiye’ye.

Türkiye’nin siyasal ve anayasal yapısını göz önüne serecek olursak başbakanlık sisteminin var olduğunu görürüz.

Bu seçimlerin en önemli kısmı ise; ilk kez halk oylaması ile Cumhurbaşkanının seçilecek olması.

Gözler sayın Abdullah Gül ve Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Aslında ikisi arasında gerçekleştirilebilecek en güzel sonuç; sayın Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması ve sayın Abdullah Gül’ün ise partinin başına geçmesi olabilir. Çünkü, bu zamana kadar bir Cumhurbaşkanı ve başbakan’ın bu denli uyum içerisinde çalışması her zaman göremediğimiz ama görmek istediğimiz bir tablo.

Gelelim ittifaklara…

Ak Parti kendi adayını seçtirmek için ittifak yapmak isteyecek mi? Ya da kimlerle yapacak?

CHP-MHP ittifakı mümkün mü ya da nasıl bir aday üzerinde uzlaşabilirler? Uzlaştıkları aday sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında başarılı olur mu?

İşte asıl soru bu!Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kim çıkabilir?

Bu soru ve cevabı oldukça önemli çünkü yerel seçim sonuçları ile sayın Recep Tayyip Erdoğan hem halktan vizesini aldı hem de siyasetteki konsolidasyonun tamamlandığını ve kalıcılığının görülmüş olduk.

Cumhurbaşkanlığı seçimine bu kadar kısa bir süre kalmışken CHP ve MHP siyaset tarzının böylesi bir ittifak üretmeleri oldukça zor görünüyor.Çünkü yıllardır süregelen uyuşmazlıklarını ve yaptıklarını görüyoruz.

Genel tabloya baktığımızda ise sayın Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıklasa da başkasını gösterse de aldığı vize ile köşke çıkacağa benziyor.

Diğer partiler için ise ister Cumhurbaşkanlığı seçimi eğer yerel seçimlerde olduğu gibi bir yoldan giderlerse ve insanların gerçekten tercih edebileceği bir aday çıkarmazlar ise seçimi kaybedecekleri çok açıktır.

AYÇA TETİK