Frostbyte motorunun güncellenmiş bir versiyonu geliştiriciler tarafından tanıtıldı ve bu güncelleme, görsel detayları yeni bir seviyeye taşıdı. Gelişmiş futbolcu davranış modeli, elbise davranışlarının iyileştirilmiş fizik modeliyle bir araya geldiğinde, videoyu izlemeye başladıktan sadece birkaç saniye sonra göze çarpan bir değişiklik oldu.

Yeni sistemde aydınlatma da iyileştirildi: yapımcıların iddiasına göre, yeni kontrast ve gölgelerin geliştirilmiş davranışı, büyük planlara geçişte uygun sinematik seviyeyi sağlıyor.

Yeni EA Sports FC 24 Fragmanı

Yeni videoda aynı zamanda hareketli maç başlama ekranları ve yeni kamera modu da gösterildi. Sonuncusu özellikle ilginç gelebilir çünkü bu mod, hakemlerin sahadaki görüşünü gösteriyor. Sarı kart için futbolcularla tartışmalar, top için sahaya çizilen çizgiler ve serbest vuruş atan futbolcularla yapılan "duvar" oluşturma anları artık birinci kişi kamera modunda izlenebiliyor.

Hatırlayalım, geçtiğimiz ay Electronic Arts, EA Sports FC 24'ün gelecek teknik özellikleri hakkında bilgi vermiş ve yeni oynanışı göstermişti. Oyunun piyasaya sürülmesi planlanan tarihi ise 29 Eylül'dür ve PC (Steam, EA App, EGS), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X ve S, ayrıca Switch platformları için yayınlanacaktır.