Son gelen bilgilere göre, WhatsApp'ın beta sürümünde test edilen ve yakında kullanıma sunulması beklenen "ekran kilidi" özelliği, özellikle WhatsApp Web kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. 

WhatsApp Web, masaüstü tarayıcınız üzerinden WhatsApp sohbetlerinize erişmenizi sağlayan bir platformdur. Ancak güvenlik endişeleri, kullanıcıların uzaktan erişimden kaynaklanan riskleri düşündüğü bir noktaydı. Yeni ekran kilidi özelliği sayesinde bu endişeler büyük ölçüde gideriliyor gibi görünüyor. 

WhatsApp'ın resmi beta programına katılan bazı kullanıcılar, ekran kilidi özelliğini deneme fırsatı buldular. Bu özellik sayesinde, WhatsApp Web'in kilitli olduğu ve sohbet listesine erişmek için bir şifre gerektiği görülüyor.

Kullanıcılar, WhatsApp Web > Ayarlar > Gizlilik menüsünden ekran kilidini etkinleştirebiliyorlar. Etkinleştirildiğinde, WhatsApp Web'e erişim sağlamak için özel bir şifre girmek gerekiyor. Bu da başkalarının cihazınıza erişse bile sizin sohbetlerinize ve mesajlarınıza erişmesini engelliyor. 

Güvenliğin bir adım öteye taşındığı bu özellik, aynı zamanda anlık bildirimleri de gizli tutuyor. Ekran kilidi etkinleştirildiğinde, cihazınıza gelen bildirimler ekranda görünmeyecek, bu da gizliliğinizi daha da sağlamlaştıracak. 

WhatsApp'ın beta programına katılan kullanıcılar bu özelliği şimdilik deneyimleme fırsatı bulsa da, önümüzdeki haftalarda bu güvenlik özelliğinin daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması bekleniyor.

Editör: Öznur Tekeli