Sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla yenilikler sunan WhatsApp, grup görüşmelerine özel bir yenilik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu yeni özellik, WaBetaInfo tarafından uygulamanın Android sürümünün en son beta versiyonunda tespit edildi.

WhatsApp'in yeni özelliği, kullanıcıların grup aramalarını önceden planlamalarına imkân tanıyacak. Bu özellik, Zoom, Google Meet veya Microsoft Teams gibi platformlarda mevcut olan görüşme planlama özelliğine benzer bir yapıya sahip olacak.

Özellik Nasıl Kullanılacak

WaBetaInfo, yeni özelliğin işleyişine dair bir ekran görüntüsünü de paylaştı. Bu görüntüden, planlama işleminin oldukça basit olacağını görebiliyoruz. Kullanıcılar, hedefledikleri grup görüşmesinin sohbetine girdikten sonra sağ üst köşede bulunan arama düğmesine tıklamaları gerekecek. Bu adımı takiben, gelecekteki görüşme için tarih ve saat seçme seçeneklerini içeren bir ekran açılacak.

Kullanıcılar, gelecek özellikle birlikte aramalar için hatırlatıcılar kurabilecekler. Hatırlatıcı ayarlayan kullanıcılar, planlanmış arama başlamadan tam 15 dakika önce bildirim alacaklar.

Görüşmeleri planlama özelliğinin genel kullanıma ne zaman sunulacağı konusunda şu an için kesin bir bilgi bulunmuyor. Fakat, platformun özelliği beta testine alması, bu yeniliğin yakın bir gelecekte kullanıcılar için aktif hale gelebileceğini gösteriyor.

Editör: Öznur Tekeli