Akıllı telefonlar uzunca bir süredir çift SIM kart desteği sunuyor ve bu da iki farklı numarayı aynı cihazda kullanma olanağı sağlıyor. Ancak WhatsApp bu noktada eksik kalan bir özelliğe sahipti. Bir cihazda ikinci bir WhatsApp hesabını aynı uygulama içerisinde kullanma seçeneği bulunmuyordu. Ancak yeni gelen çoklu hesap desteği, bu soruna son veriyor. Kullanıcılar artık tek bir WhatsApp uygulaması içinde birden fazla hesabı yönetebilecekler. 

Son güncellemeyle birlikte bu özelliğin beta kullanıcıları için erişilebilir hale gelmesi, bu yeniliğin yakın bir zamanda tüm kullanıcılara sunulacağını işaret ediyor. Özellikten faydalanmak isteyenler, Google Play Beta Programı'na kayıtlı olmaları durumunda 2.23.17.8 sürümünü indirerek çoklu hesap desteğini kullanabilecekler. 

 WhatsApp'ın getirdiği bu yeni özellik, birden fazla numara kullanan ve iş veya kişisel ihtiyaçlar için farklı hesaplar kullanmak isteyen kullanıcılar için büyük bir kolaylık sunuyor. Artık ayrı cihazlar veya farklı uygulamalar kullanma zorunluluğu olmadan, tek bir uygulama içinde tüm hesaplar yönetilebilecek. 

İki farklı Whatsapp hesabı kullanan kişiler için heyecan verici olan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: Öznur Tekeli