Türkiye'de her geçen gün artan döviz kuru ve enflasyon sebebiyle araç almak bir yana aldıktan sonra binmekte bir lüks haline geldi. Mazot fiyatı neredeyse 40 TL'ye kadar yaklaştı. En az yakan otomobiller haliyle en çok merak edilen konulardan bir tanesi haline geldi. Bu haberimizde yakıt tüketimi en az olan otomobilleri ele alacağız. En az yakıt tüketimi olan araçları aslında Türkiye'deki taksilerden de anlayabiliriz. Şimdi kısaca araçları saymaya başlayalım. İlk sırada elbette sizinde tahmin ettiğiniz gibi Egea var. 

Fiat Egea Sedan 

Türkiye'nin en çok satan otomobili olma özelliğine de sahip olan Fiat Egea Sedan yakıt konusunda oldukça cimridir. 95 HP motorlu Egea'nn 1.3 litrelik turbo motoru 100 km'de 4 litreye kadar yakıt seçeneğiyle çok cimri olduğunu bir kez daha belli ediyor. Fiat Egea, İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın son yıllarda piyasaya sürdüğü en popüler modellerden biridir. Kompakt sedan segmentinde yer alan Egea, modern tasarımı, geniş iç mekanı ve yakıt verimliliği ile dikkat çeker. Üstelik, Fiat Egea'nın geniş ekipman seçenekleri ve uygun fiyatı, bu modeli birçok otomobil sever için cazip kılar.

Yakıt tüketimi en az olan otomobil 2023 listesi!

Hyundai Accent 

Hyundai aslında hepimizin aşina olduğu bir modeldir. Yıllardır ülkemizin en çok satan otomobil markaları arasında olan Hyundia'ın Accent modeli yakıt konusunda özellikle tüp ile kullanıldığında benzinli modelleri çok cimridir. Taksilerde de aktif olarak gördüğümüz bir araçtır. Hyundai Accent, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai'nin kompakt sedan segmentindeki en popüler modellerinden biridir. Özellikle, modern tasarımı, geniş iç mekanı, yakıt verimliliği ve uygun fiyatı ile dikkat çeker. Ayrıca Accent, kullanıcı dostudur ve hemen hemen her kesime hitap eden bir modeldir. 

Yakıt tüketimi en az olan otomobil 2023

Citroen C-Elysee ve Peugeot 301 

Kuşkusuz Türkiye'de şirket arabası olarak bilinen araç modelleridir. Her iki modelde aynı tasarıma ve aynı özelliklere sahiptir. Aynı üretim hattından çıkan araçların iç tasarımları ve motor seçenekleri de aynıdır. Sadece direksiyonda ve ön ile arka tampondaki logoları farklıdır. Citroen C-Elysee 1.5 BlueHDi 100 HP, adından da anlaşılacağı gibi 100 beygir güç üreten 1.5 litrelik bir dizel motora sahip. Bu motor, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunar. Ayrıca, C-Elysee'nin süspansiyon sistemi ve dengeli yol tutuşu, konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

Yakıt tüketimi az olan otomobil 2023 listesi!

Toyota Corolla 

Ülkemizin aile arabası olarak bilinen ve ilk çıktığı günden bugüne kadar çok satan otomobili olan Toyota'nın Corolla modelinin her modelinin yakıt tüketimi çok azdır. Hem benzinli hem dizel hem de hibrit modellerinde yakıt cimriliği en üst seviyededir. Bu sebeple son zamanlarda taksicilerinde tercihi haline gelmiştir. Toyota Corolla, Japon otomobil üreticisi Toyota'nın en çok satan ve en tanınan modellerinden biridir. Modern tasarımı, üstün sürüş özellikleri ve yüksek yakıt verimliliği ile dikkat çeker. Ayrıca, Corolla'nın sağlamlığı ve düşük işletme maliyeti, bu modeli dünya genelinde popüler bir seçenek haline getirir.

Yakıt tüketimi en az olan otomobiller