Kira da yaşayan ve kirasını ödemekte zorluk çeken aileler için devletten kira yardımı müjdesi geldi. TÇ kimlik numarası sonuna göre kira yardımı sağlanacak. Özellikle kış aylarında artan giderleri karşılamakta zorluk çeken aileler başvuru yaparak kira yardımı desteğinden faydalanabilecek. Devletin sunduğu kira yardımı için şartlar ve detaylarda belli oldu. E-Devlet üzerinden başvuru yaparak her ay düzenli hane başına 5250 TL kira desteği alabilirsiniz.

Devletin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için sağladığı sosyal yardımlara bir yenisi daha ekleniyor. Geçim sıkıntısı çeken ailelere devletten kira yardımı ödemesi verilecek. E-Devlet aracılığıyla yapılacak olan başvurularda TC kimlik numarası son hanesi önemli. TC kimlik no sonu 0246 ve sekiz olanlar başvuru işlemlerini e-Devletten hemen yapabilecek. Başvuru yapan adaylar için değerlendirme bakanlık tarafından gerçekleştirilecek. Başvuru sonucunda onay alanlar her ay düzenli olarak 5250 TL kira desteği alabilecek. Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları ve detaylar haberimizde…

tc-kimlik-son-rakamlari-1-2-3-4-5-6-7-8-9-0-olanlara-5250-tl-kira-yardimi-verilecek-basvuru-sa-2

DEVLET KİRA YARDIMI VERİYOR

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı ile Çevre ve şehircilik bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen yeni proje kapsamında devlet maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlar için kira yardımı ödeneği ayırdı. Kira yardımı almak isteyen vatandaşların bakanlık tarafından belirlenen şartları taşımaları gerekiyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenen şartlar ise şu şekilde:

Eve kentsel dönüşüme girmiş olmak

Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması

12 AY BOYUNCA DÜZENLİ VERİLECEK

Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından sağlanacak olan kira yardımı ödemesi 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek. Hane başına yardım miktarı ise aylık 5250 TL olarak belirlendi. Yardımdan faydalanmak isteyen aileler başvuru işlemlerini e-devletten ya da Çevre ve şehircilik Bakanlığı’na bağlı merkezlerden yapabilecek. Başvuru esnasında istenen belgeler de bakanlık tarafından duyuruldu.

tc-kimlik-son-rakamlari-1-2-3-4-5-6-7-8-9-0-olanlara-5250-tl-kira-yardimi-verilecek-basvuru-sa-1

KİRA YARDIMI İÇİN İSTENEN BELGELER

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığının sağlayacağı kira yardımı için istenen belgeler Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından duyuruldu. Başvuru yapacak kişilerin nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, gayrimenkulün bağımsız bölümünü göster tapu senedinin Aslı’ya da fotokopisi, nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneği ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuru esnasında mümkünse ziraat bankası ya da halk bankası iyi ban numarası verilmesi şartı davranıyor. Bu bankalarda hesabı olmayanların ödemeleri PTT aracılığıyla yapılıyor.

12 ay boyunca sürecek kira yardımı ödemesi sadece evi kentsel dönüşüme giren ailelere sağlanıyor.

Editör: Betül Gümüş