Western Washington Üniversitesi'nde görevli Jeoloji ve Sismoloji Uzmanı Profesör Jackie Caplan-Auerbach, elde ettiği verilere dayanarak, Taylor Swift'in konserinde dans edenlerin 2.3 büyüklüğünde depreme eşdeğer sismik aktivite oluşturduğunu açıkladı. 

Caplan-Auerbach, konser sırasında toplanan sismik verileri, 2011 yılında Seattle Seahawks taraftarlarının maç esnasında kazanılan kritik bir sayı sonrasında zıplamalarıyla meydana gelen sismik aktiviteyle karşılaştırdı. Şaşırtıcı bir şekilde, Taylor Swift hayranlarının ürettiği sismik aktivitenin, o dönemki maç sırasında ortaya çıkan etkinin daha büyük olduğunu belirtti. 

2011 yılındaki olayda, sismik aktivite birkaç saniyede son bulmuşken, Taylor Swift'in konserinde ise müziğin yüksek sesi ve dans eden hayranların zıplamaları gibi faktörler nedeniyle tüm enerjinin uzun süre boyunca sismik olarak yansıdığı gözlendi. 

Taylor Swift, 22 ve 23 Temmuz'da gerçekleştirdiği konserlerin ardından sosyal medya üzerinden hayranlarına teşekkür etti. "Seattle gerçekten de şimdiye kadarki en sevdiğim hafta sonlarından biriydi. Her şey için teşekkürler. Nefesinizi tüketene kadar yaptığınız tüm tezahüratlar, çığlıklar, zıplamalar, danslar, şarkılar için" ifadelerini kullandı.