AMD, son haftalarda duyurduğu RDNA 3 mimarisine dayalı Radeon RX 7900 GRE modeli ile ürün yelpazesini genişletme hedefini sürdürüyor. Şimdi ise Çin kaynaklı raporlar, AMD'nin bir başka GRE modeli üzerinde daha çalıştığını ortaya koyuyor. Bu yeni ekran kartı ise RX 6750 GRE olarak karşımıza çıkacak, işte detaylar...

Radeon RX 6750 GRE Ortaya Çıktı

GRE kısaltması, AMD tarafından Çin Yeni Yılı'nı kutlamak amacıyla tasarlanmış olan "Golden Rabbit Edition" yani "Altın Tavşan Sürümü" anlamına gelmektedir. Bugün ise, AMD ve Nvidia'nın üretim ortaklarından olan Yeston, gelecekte bir Radeon RX 6750 GRE modelinin piyasaya sürüleceğini gösteren önemli ayrıntıları paylaştı.

RX 6750 GRE modelinin, yükseltilmiş bir sürümü olarak RX 6750 XT'nin yerini alacağı kesinleşti. Ancak, bu yeni modelle ilgili ayrıntılar henüz resmi olarak açıklanmadı. Geçtiğimiz dönemde tanıtılan RX 6750 XT, 2560 Akış İşlemcili Navi 22 GPU ile piyasaya sürülmüştü. Şu an için RX 6750 GRE modelinin RX 6800 ile benzer bir Navi 21 GPU'sunu kullanabileceği konuşuluyor. Eğer bu bilgi doğrulanırsa, yeni modelde 8GB bellek kapasitesi ve 256-bit veri yolu olacak.

Bununla birlikte, yeni kartın yaklaşık 299 dolarlık bir fiyat etiketiyle GeForce RTX 4060 Ti modeline (399 dolar) benzer performans sunacağına dair söylentiler bulunuyor. Ancak henüz bu yeni modelin çıkış tarihi belirlenmedi ve RX 7900 GRE modelinde olduğu gibi (XFX, Sapphire ve PowerColor gibi) belirli markalara özel olup olmayacağı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle, tüm detayları öğrenmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Editör: Öznur Tekeli