Pursaklar Belediyesi, ilçedeki 12 bin öğrenci ve yüzlerce öğretmene “Online Eğitim Hizmeti” verecek bir web sitesi hazırladı.
Pursaklar Belediyesi’nin “Hayat Boyu Eğitime ve Öğrenmeye Tam Destek” projesi kapsamında hazırlamış olduğu 12 bin adet “Eğitim Kartı” ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara dağıtıldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin’in katılımıyla Turgut Özal Ortaokulu’nda dağıtımına başlanan ‘Eğitim Kartları’ bir hafta içerisinde tüm okullardaki öğrencilere teslim edilecek. Üzerinde kullanıcı aktivasyon kodu bulunan kartlardaki şifrelerle www.pursalaregitim.org sitesine giriş yapan öğrenciler ve öğretmenler, burada yer alan içeriklerden ücretsiz olarak yararlanacak. İlköğretim öğrencileri ve öğretmenlerine derslerde destek olmak için hazırlanmış, yeni öğretim müfredatına uygun, internet üzerinden kullanılan bilgisayar destekli bu eğitim yazılımında zengin bir içerik bulunuyor. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 50 bine yakın değerlendirmeli soru, 75 adet seslendirmeli hikaye kitabı, 210 yardımcı kaynak kitabı, yüzlerce testten oluşan yaprak test kitabı ve deneme sınavları, okuma eğitim setleri, animasyonlu harf tombalaları ve tatil kitapları yer alıyor.
“PURSAKLAR OKUYAN ŞEHİR OLDU”
Pursaklar Belediye personeli İsmail Karaağaç, okulda yaptığı sunumla eğitim hizmetinden nasıl yararlanılabileceğini detaylarıyla anlattı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin başta olmak üzere eğitimciler ve öğrenciler hazırlanan eğitim sitesini dikkatle inceledi. Eğitim camiası tarafından memnuniyetle karşılanan bu uygulamanın mimarı Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, öğrencilere, velilere ve eğitimcilere şu mesajı verdi:
“Sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulunduran eğitim, yaşadığı toplumda etkin ve çağın ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirebilmenin en önemli yoludur. Bu kapsamda oluşturduğumuz web sitesi ile binlerce öğrencimize ve öğretmenimize ücretsiz eğitim hizmeti sunmuş olduk. Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Pursaklar okuyan bin şehir haline geldi. Eğitime olan desteğimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.”